Share
Mike Manley, actualul director Fiat-Chrysler, va fi președinte al Asociației Constructorilor Auto Europeni

Mike Manley, actualul director Fiat-Chrysler, va fi președinte al Asociației Constructorilor Auto Europeni

Din ianuarie 2020, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), îl va avea în fruntea sa pe Mike Manley, directorul general al Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Conform oficialilor ACEA, Mike Manley va prelua funcţia de la directorul general al grupului PSA, Carlos Tavares, care a avut două mandate de un an în fruntea asociației.

Postura nu se anunță ușoară pentru Manley având în vedere că industria auto trece prin momente dificile, iar el este implicat, alături de preşedintele Fiat Chrysler, John Elkann, în negocierile cu Carlos Tavares pentru a finaliza fuziunea dintre cele două grupuri.

FCA şi PSA (producătorul brandurilor Peugeot, Citroen şi Opel) ar urma să semneze un acord cu caracter obligatoriu până la finalul anului formând astfel al patrulea mare producător auto mondial.

Printre priorităţile ACEA din 2020 se află stabilirea unui plan privind gestionarea tranziţiei la transportul rutier neutru din punct de vedere climatic în timp ce se asigură sustenabilitatea economică a sectorului auto european.

Preşedintele ACEA este ales pentru un an, cu opţiunea unui mandat de încă un an, de către directorii generali ai celor 15 cei mai mari producători europeni de autovehicule.

Aproximativ 15,158 milioane de autoturisme au fost vândute anul trecut în cele 28 de state membre UE, comparativ cu 15,136 milioane în 2017.

Leave a Comment