Share

Volkswagen Touareg – a treia generație trece printr-o modernizare

A treia generație a cunoscutului SUV Volkswagen Touareg trece printr-un proces de modernizare menit să îl păstreze în atenția clienților. Versiunea de top, R eHybrid, asigură șoferului 462 CP.

Germanii de la Volkswagen au prezentat un facelift al celei de a treia generații Touareg. Pe lângă ajustări la nivelul suspensiei, mașina este dotată cu noi blocuri optice, sisteme eficiente de asistență și o gamă largă de propulsoare. Volkswagen Touareg poate fi comandat cu un preț de bază de 69.200 de euro.

Volkswagen aduce la un nou nivel cea de-a treia generație a modelului Touareg, prin modernizări la nivelul suspensiei, display-ului și conceptului de operare. Totodată, a fost modificat ușor designul părții frontale, dar și al celei din spate pentru a face loc unor blocuri optice cu LED.

Clienții care își doresc un Volkswagen Touareg pot opta acum pentru faruri HD Matrix. Astfel, mașina se poate deplasa cu faza lungă fără teama de a crea probleme altor participanți la trafic. Ledurile interactive asigură o zonă de mascare pentru vehiculele care circulă din sens opus.

Odată cu noile faruri, a fost modificat ușor designul părții frontale. Unitatea formată din grila radiatorului, faruri și spoiler are un aspect nou, iar partea din spate a mașinii are acum o bandă led orizontală continuă și include un logo Volkswagen luminat roșu.

Echiparea standard a noului Touareg include cockpit-ul Innovision. Acesta este alcătuit din cockpit-ul digital și sistemul de infotainment Discover Pro Max. Unele funcții ale cockpit-ului Innovision – cum ar fi navigația exactă la nivelul benzii de rulare și datele cartografice HD de înaltă rezoluție – au fost optimizate, ca și comanda vocală standard. Conexiunile USB-C cu capacitate de încărcare de 45 W (anterior 15 W) permit încărcarea semnificativ mai rapidă a dispozitivelor electronice precum smartphone-uri, tablete sau laptopuri.

SUV-ul este echipat acum standard cu un nou senzor integrat cu sistemul electronic al suspensiei care, dacă este detectată o sarcină pe plafon, comandă sistemelor de control precum ESC (controlul electronic al stabilității) să intervină pentru a crește stabilitatea. Pe de altă parte, dacă nu există sarcină pe plafon, sistemul permite un comportament mai sportiv. În funcție de versiune, modelul Touareg este disponibil cu tehnologii inovatoare pentru suspensie precum compensarea activă a ruliului (tren de rulare adaptiv) și direcție pe toate roțile.

Volkswagen Touareg este dotat cu noi sisteme pentru confort și asistență. Acestea includ, printre altele „Travel Assist” (conducere asistată până la viteza maximă), „Park Assist Plus cu control de la distanță” (prin aplicația pentru intrarea și ieșirea automată în și din locuri de parcare, șoferul poate controla chiar și procedura de parcare din exteriorul autovehiculului), „Trailer Assist” (pentru manevrare asistată cu remorcă), „Night Vision” (asistență pentru condus pe timp de noapte).

Vehiculul este lansat pe piață cu patru versiuni de grup motopropulsor. Pe lângă un motor pe benzină cu turbosuflantă se poate alege între două motoare turbodiesel și două sisteme hibrid plug-in (PHEV). Toate aceste motoare sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Versiunea de top Volkswagen Touareg – R eHybrid – are un sistem de propulsie alimentat cu benzină care dezvoltă 462 CP. Această versiune se deosebește de celelalte și prin etriere de frână vopsite albastru cu logo R argintiu, proiecție a logoului R prin carcasa oglinzii exterioare, ca iluminare de perimetru, accente albastre în interior, scaune din piele cu design „Vienna” („Puglia” opțional), jante de aliaj de 20 inch „Braga”, ornamente în praguri cu logoul R, cheie cu capac din piele și logo R, trapă panoramică, control automat al aerului pe patru zone. Pe lângă culoarea tradițională R „Lapiz Blue Metallic”, acum poate fi comandată exclusiv și o vopsea cu finisaj mat, noul „Silicon Gray Matt”.

„Noul Touareg impresionează prin calitatea de top și confortul excepțional. Încă o dată, am implementat în mod sistematic dorințele clienților noștri în acest model: am accentuat designul, am integrat un logo spate roșu iluminat și am făcut operarea și mai intuitivă. Am îmbunătățit de asemenea caracteristicile de rulare, făcând modelul nostru premium Volkswagen și mai bun. Rezultatul este un adevărat model polivalent, care va încânta pe șosea, în off-road și, bineînțeles, ca autovehicul de tractare de primă clasă”, consideră Imelda Labbé, membră a consiliului de conducere Volkswagen pentru vânzări, marketing și servicii postvânzare.

Faceliftul celei de a treia generații Volkswagen Touareg are, în Germania, un preț de bază de 69.200 de euro, în timp ce versiunea Elegance costă minimum 75.070 de euro, iar R-Line 79.660 de euro. Vârful de gamă R eHybrid, dezvoltată de Volkswagen R, costă 93.870 de euro.

Citește și:

Leave a Comment