Share

Volkswagen confirmă schimbarea conducerii diviziei Cariad

Divizia de software a grupului Volkswagen, Cariad, va avea o nouă conducere după ce CEO-ul companiei germane, Oliver Blume, a decis reorganizarea acesteia ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare.

Grupul Volkswagen a confirmat oficial numirea lui Peter Bosch, șef al producției Bentley, la conducerea diviziei de software Cariad. Anunțul, care menționează preluarea noi funcții de către Peter Bosch la 1 iunie 2023, punctează și destituirea lui Dirk Hilgenberg, actualul șef al Cariad.

„Când am preluat conducerea Volkswagen, în septembrie 2022, am subliniat faptul că divizia Cariad este un factor cheie pentru succesul grupului. Dorim să-i mulțumim lui Dirk Hilgenberg și echipei sale pentru angajamentul lor pasional și progresul pe care l-au obținut. Suntem deja în discuții cu ei despre posibile noi roluri în cadrul grupului Volkswagen”, a declarat Oliver Blume, directorul executiv al companiei germane.

Blume a supervizat o revizuire a fiecărei fațete a producătorului de automobile după ce a preluat poziția fostului lider Herbert Diess în septembrie anul trecut. În acest context, Cariad, divizie de software ale cărei baze au fost puse de Diess, dar nu a reușit să se ridice la nivelul solicitat a avut întârzieri majore în livrarea proiectelor stabilite și cheltuieli excesive. În plus, o nouă platformă software care ar fi trebuit să fie implementată în întreaga flotă a grupului german începând cu 2026, a fost amânată până spre 2030.

Problemele diviziei Cariad au întârziat lansări ale unor modele-cheie pentru grupul Volkswagen, precum Porsche Macan electric și Audi Q6 e-tron, care ar fi trebuit să ajute la o susținere a vânzărilor de mașini electrice pentru a ține piept ofensivei Tesla în special în Europa.

Ca urmare, surse din cadrul grupului Volkswagen susțin că directorii mărcilor au pus o presiune intensă pe Oliver Blume pentru a reorganiza divizia Cariad astfel încât aceasta să se dovedească responsabilă și să livreze la timp proiectele din zona software.

Odată cu numirea lui Peter Bosch, la conducerea Cariad vor sosi alți doi experți în programare, cei trei având sarcina de a restructura Cariad și de a încheia noi parteneriate cu companii tehnologice care să ducă la o rapiditate mai mare în finalizarea proiectelor și la încadrarea în planurile strategice ale grupului.

„Peter Bosch este CEO-ul potrivit la momentul potrivit. Este un strateg și un jucător de echipă. A dovedit cu succes asta la Bentley. Cunoaște bine grupul Volkswagen și are, de asemenea, o vastă experiență în domeniile restructurării și consultanței”, a declarat șeful grupului Volkswagen, Oliver Blume.

Citește și:

Leave a Comment