Share

Volkswagen ar putea reveni la ideea unui Golf Electric din cauza întârzierii proiectului Trinity

Volkswagen ar putea lansa o nouă versiune complet electrică a hatchback-ului său compact Golf sau a crossover-ului Tiguan pentru a menține o ofertă completă de vehicule electrice.

Revenirea unui Volkswagen Golf în oferta Volkswagen este luată în calcul din cauza întârzierilor cu care se confruntă producătorul german în dezvoltarea proiectului său emblematic Trinity. Acesta ar putea ajunge pe șosele abia în 2030.

Conform publicației germane Handelsblatt, care citează surse din cadrul companiei, viitorul Golf electric ar folosi o platformă electrică MEB actualizată și ar putea fi asamblat la fabrica Volkswagen din Wolfsburg.

Noile modele electrice ar putea fi puse în vânzare înainte de 2026. Acest lucru ar garata continuarea producției la capacitate crescută la uzina din Wolfsburg și intrarea pe piață a unor modele electrice accesibile, gândite să satisfacă cererea tot mai mare de astfel de vehicule a clienților europeni.

Jurnaliștii Handelsblatt susțin că CEO-ul grupului Volkswagen, Oliver Blume, încă analizează menținerea planului de construire a unei noi fabrici de două miliarde de euro destinată mașinilor electrice lângă cea actuală din Wolfsburg sau modificarea facilității existente pentru noi produse.

Inițial, planul Volkswagen era de a construi o nouă uzină destinată exclusiv modelelor electrice din proiectul Trinity. Construcția unității de asamblare trebuia să înceapă anul viitor, primele modele Trinity având ca termen de intrare în producția de serie în 2026. Totuși, cum problemele de realizare a unui nou software specializat au generat deja întârzieri majore, Blume ar putea decide să amâne lansarea proiectului Trinity către sfârșitul deceniului.

Volkswagen a lansat o versiune electrică a modelului Golf, pe o platformă mai veche, în 2014. Producția acestuia s-a încheiat în 2020 după lansarea hatchback-ului electric ID.3. Unele unități electrice Golf sunt încă disponibile pentru cumpărare la dealeri din Europa.

Conform Dataforce, Volkswagen a vândut 117 e-Golf în acest an dintr-un total de 132.989 de unități ale cunoscutului vehicul care, cândva, domina piața europeană. Rezultatul din primele nouă luni ale lui 2022 este dezamăgitor dacă avem în vedere că, în aceeași perioadă a anului trecut vehiculul este comercializat în 177.963 de exemplare. Vânzările Tiguan au fost de 102.272, în scădere de la 140.052.

Citește și:

Leave a Comment