Share

Volkswagen amână lansarea viitorului Golf din cauza unor probleme tehnice

Volkswagen a admis că a amânat lansarea unei noi generații a modelului Golf, cel mai bine vândut vehicul din Europa, până anul viitor pentru a reuși să finalizeze dezvoltarea și implementarea unor noi echipamente digitale.

Volkswagen echipează viitorul Golf cu un cockpit complet digital, cu sisteme precum conectivitatea permanentă, pentru a face compacta mai atractivă, pe măsură ce tot mai mulți clienți trec la crossovere sau hatchback-uri premium din clasa Mercedes-Benz A și seria BMW 1. Dar, în încercarea de a instala tehnologie atât de avansată, inginerii întâmpină încă erori tehnice, astfel că lansarea a fost amânată. Cel puțin asta susțin jurnaliștii germani de la Bild, citând surse din interiorul companiei.

Oficialii Volkswagen au explicat că au existat câteva aspecte tehnice care trebuie rectificate în noul Golf din cauza naturii avansate a tehnologiei sale, însă constructorul auto a negat că lansarea a fost amânată din cauza erorilor.

Noul Golf va fi lansat pe piață abia la începutul anului viitor pentru a evita o lansare chiar înainte de Crăciun când vânzările de mașini noi sunt lente, au anunțat germanii de la Volkswagen. „Credem că este mai bine să ajungă pe piață la începutul anului viitor cu o ofensivă puternică. Amânarea nu are nimic de-a face cu producția. Este o decizie luată având în vedere că nimeni nu încearcă să pună mașini sub pomul de Crăciun pentru că în acea perioadă oamenii au alte lucruri de făcut”, a declarat șeful departamentului de vânzări și marketing, Jürgen Stackmann, pentru Automotive News Europe.

Volkswagen planificase inițial să prezinte Golf la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie, odată cu electrica I.D., primul model din noua gamă de autovehicule electrice a constructorului. Producătorul a decis să schimbe aceste planuri și să se concentreze pe I.D. la Frankfurt, în timp ce lansarea pentru presă a lui Golf va avea loc în toamnă, după expoziția din Germania „pentru a oferi celei de-a opta generații exclusivitatea pe care o merită”, a spus Stackmann.

În ianuarie, Karlheinz Hell, șeful diviziei de mașinilor compacte, a declarat că noul Golf va duce Volkswagen „în epoca vehiculelor complet conectate cu funcții de conducere autonomă extinse. „Acesta va avea mai multă tehnologie la bord decât oricând. Va fi mereu online, iar sistemele digitale și asistența la condus vor fi un punct de referință în domeniul conectivității și al siguranței”, a spus Hell. Conform unor apropiați ai mărcii germane viitorul Golf nu va avea comutatoare convenționale pe tabloul de bord în echipările de vârf. În schimb, funcții precum reglarea temperaturii și a luminii farurilor se vor face de pe ecranele tactile.

Vânzările Volkswagen Golf în Europa în 2018, cu excepția versiunii electrice e-Golf, au scăzut cu 10%, până la 415.782 unități, potrivit datelor JATO Dynamics.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment