Share

Unul dintre fondatorii Clever Taxi revine în domeniul aplicațiilor de mobilitate cu Smarty App

Smarty Ride Tech anunță lansarea oficială a aplicației de mobilitate urbană Smarty App prin care pot fi acceste serviciile a mii de șoferi taxi.

Aplicația Smarty App, care poate fi descărcată din Google Play și App Store asigură conexiunea cu șoferii de taxi din zonă înrolați, indiferent de aparteneța lor la alte servicii de taximetrie.

Conform Smarty Ride Tech, în afară de tehnologia avansată a aplicației, ce permite clienților să găsească rapid o mașină care să-i ducă la destinație, Smarty App este și prima aplicație ce permite plata curselor prin mai multe metode precum cash, card, criptomonede, corporate (conturi destinate special companiilor).

Lansarea Smarty App vine în contextul în care un jucător mare din industria de mobilitate a ieșit recent din piață, lăsând o bună parte din cererea de curse de taxi neacoperită.

„Este un moment perfect pentru apariția unei aplicații moderne, care să suplinească dispariția unui mare jucător din piață. Credem că tehnologia poate face casă bună cu experiența șoferilor de taxi și poate transforma radical industria de mobilitate din România, într-un moment în care se simte o nevoie acută în acest sens. Cererea zilnică din ce în ce mai crescută de mobilitate urbană determină apariția de noi tehnologii și soluții pentru deplasare și vrem ca Smarty să fie un one-stop-shop pentru nevoia de transport a oamenilor”, a declarat Alexandru Dumitru, fondator Smarty.

Echipa care a dezvoltat Smarty App are peste zece ani de experiență în domeniul aplicațiilor de mobilitate. Alexandru Dumitru este unul dintre fondatorii Clever Tech, companie care a lansat pe piață în urmă cu mai bine de un deceniu aplicația Clever Taxi. Clever Taxi a făcut obiectul unui exit acum cinci ani. La momentul respectiv, prin intermediul acelei aplicații fuseseră comandate peste 40 de milioane de călătorii cu taxiul în 20 de orașe din România.

Smarty Ride Tech susține că Smarty App are deja câteva mii de șoferi înrolați în sistem la nivel național, toți aceștia acceptând plata cu card, cash sau criptomonede și pregătiți să preia comenzi.

Pe termen lung, Smarty Ride Tech își dorește să aducă în piață conceptul MaaS (Mobility as a Service) sub formă de club de mobilitate, în care pasagerii vor avea la dispoziție transportul multimodal cu taxi, trotinete, biciclete, mașini electrice, și în care comunitatea participă activ la dezvoltarea rețelei de transport cu propriile dispozitive.

De exemplu, Trotinescu, serviciu prezent în Smarty App, dar încă nelansat, va da posibilitatea persoanelor fizice autorizate și companiilor să ofere propria flotă de trotinete sau biciclete pentru a fi închiriate prin intermediul platformei. De asemenea, startup-ul românesc are în vedere extinderea pe segmentul de închiriere a mașinilor electrice și a celor fără șofer.

Leave a Comment