Share

Un exemplu de urmat: Companiile auto din Germania ajută persoanele afectate de inundații

Companiile care produc sau comercializează mașini în Germania au decis să ajute victimele inundațiilor catastrofale din statul european. Susținerea variază de la vehicule de salvare până la mașini de schimb.

Mai multe companii din industria auto germană au anunțat un ajutor generos și nebirocratic pentru victimele recentelor inundații dezastruoase. Asistența companiilor din Germania variază de la vehicule pentru serviciile de salvare până la mașini de schimb gratuite.

Opel a anunțat că va furniza victimelor inundațiilor câte un vehicul gratuit timp de maximum trei săptămâni. Prin campania „Un vehicul de înlocuire gratuit pentru victimele inundațiilor”, marca oferă gratuit persoanelor a căror mașină personală a fost grav avariată de inundații câte un vehicul de înlocuire prin intermediul dealerilor locali Opel.

„Imaginile din zonele de dezastru ne mișcă pe toți. Dorim să luăm măcar o mică greutate de pe umerii celor afectați și să-i menținem mobili în cazul în care propriul lor vehicul a fost distrus sau nu mai este apt pentru utilizare din cauza inundațiilor. La urma urmei ei au nevoie de o mașină pentru drumul spre locul de muncă și pentru viața de zi cu zi”, consideră Andreas Marx, șeful Opel Germania.

De asemenea, Toyota Germania oferă vehicule de schimb gratuite dar numai pentru clienții mărcii nipone. Importatorul pune la dispoziția partenerilor săi contractuali din regiunile afectate un total de 100 de vehicule. Clienții Toyota pot contacta dealerul local și pot primi o mașină de schimb gratuită dacă propria mașină nu mai este în stare de funcționare.

Daimler și Ford adoptă o abordare diferită pentru a ajuta. De exemplu, Daimler furnizează vehicule speciale off-road Mercedes-Benz pentru a sprijini acțiunile echipelor de salvare. Primele Unimog au plecat de la fabrica Mercedes-Benz din Wörth spre zona de criză din Rhineland-Palatinate încă de vineri seară.

De asemenea, producătorul de autoturisme donează un milion de euro Crucii Roșii Germane (DRK) și Technische Hilfswerk (THW). „Suntem profund afectați de știrile și imaginile care ne parvin în prezent din regiunile inundate. Daimler oferă, de asemenea, zile libere angajaților din zonele afectate care sunt ei înșiși în situații neplăcute sau care sunt implicați în structurile de asistență”, a declarat CEO-ul grupului, Ola Källenius.

Grupul Volkswagen donează, de asemenea, un milion de euro către DRK, entitate care coordonează lucrările de ajutorare la fața locului. Fondurile vor fi utilizate ajutorarea celor afectați.

Ford pune la dispoziția serviciilor de asistență din districtul Rhein-Erft o flotă de vehicule Ranger cu tracțiune integrală și diverse autoutilitare de transport.

„Suferința și daunele cauzate de această catastrofă afectează pe toți, mai ales că sunt implicați și angajați, parteneri Ford și rudele lor”, a declarat Hans Jörg Klein, oficial Ford.

Leave a Comment