Share

Țiriac Collection se extinde, pentru două zile, în aer liber

Galeria privată de autovehicule aparținând lui Ion Țiriac, organizează, pentru al doilea an consecutiv, o expoziție în aer liber. Mașini „cu mușchi” și la Mega Mall.

Expoziția exterioară, compusă din peste patruzeci de modele auto de excepție aparținând colecției și deschisă publicului în mod gratuit în weekendul 22-23 octombrie, în intervalul orar 10.00-18.00, va putea fi vizitată în curtea galeriei Țiriac Collection, din Otopeni.

Selecția de exponate va integra o dispunere unicat, aducând împreună modele reprezentative pentru mărcile Alfa Romeo, Bentley, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Jaguar, Lamborghini, Lincoln, Mercedes-Benz, Packard și Rolls-Royce, produse pe parcursul ultimului secol.

Expoziția va integra și două unități auto complet restaurate local precum și o mașină aflată în proces de restaurare. Cele două vedete restaurate în România sunt 1955 Bentley S-Series Sallon și 1963 Alfa Romeo 2600 Touring, în timp ce modelul în curs de restaurare de echipa specializată Țiriac Collection este un spectaculos Hispano Suiza din anul 1935.

Pe parcursul celor două zile, micuții vizitatori ai expoziției vor beneficia la ateliere gratuite de creație în cadrul cărora vor confecționa modele 3D din carton și vor afla detalii importante despre istoria domeniului auto de la reprezentanții Țiriac Collection.

În același timp, distribuitorul Țiriac Auto va expune în cadrul evenimentului cele mai noi modele ale mărcilor din portofoliu, incluzând mașini precum: Mercedes-Benz EQE, Mercedes-Benz GLC, Hyundai Kona Electric, Mitsubishi Eclipse-Cross, Range Rover, Land Rover Defender și Ford Mustang.

În paralel cu expoziția exterioară, Galeria Țiriac Collection își va derula programul uzual de funcționare fiind deschisă publicului de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00-19.00. Astfel, publicul interesat să continue intruziunea în lumea și istoria auto va avea posibilitatea de a vizita galeria interioară în baza unui bilet de acces, vizionând alte peste 170 de modele definitorii pentru industria auto, de la momentele sale incipiente și până în prezent, inclusiv mașini care au aparținut unor mari personalități, ediții din serii limitate, precum și automobile super-performante care evidențiază cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto.

Mai mult decât atât, expoziția interioară va beneficia în weekendul 22 – 23 octombrie de o noutate absolută: un exemplar Mercedes-Maybach GLS 600 4 Matic produs în 2022 care aparține unei ediții limitate la doar 100 unități.

14 mașini spectaculoase și la Mega Mall București

Pasionații de mașini vor putea admira, tot gratuit, și 14 „muscle cars” la centrul comercial Mega Mall.

Simboluri ale puterii, bunăstării și abundenței, automobile americane care au scris istorie pot fi descoperite, în perioada 15 – 30 octombrie, la Mega Mall București. Vizitatorii vor avea astfel ocazia să vadă mașini spectaculoase care impresionează prin motoarele lor V8 cu sunet tunător, caroseriile cu forme sculptate și dotări cel puțin interesante.

Citește și:

Leave a Comment