Share

Măsuri speciale în centrele comerciale

Mai multe mari centre comerciale de tip „mall” au decis să reducă programul de funcționare începând din 16 martie. Magazinele Lidl au impus restricții pentru evitarea aglomerației.

Reprezentanţii NEPI Rockastle au anunțat ieri reducerea programului de lucru în centrele comerciale Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center și alte mall-uri din 14 oraşe din România care fac parte din portofoliul companiei. Începând de luni, 16 martie, acestea vor avea programul de funcţionare redus la opt ore.

„În contextul actual, reprezentanţii NEPI Rockastle se alătură demersului autorităţilor de a identifica şi implementa soluţii care pot preveni răspândirea noului virus Covid-19. Astfel, începând de luni, 16 martie, centrele comerciale din Bucureşti – Promenada Mall, Mega Mall, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, alături de restul centrelor din grup, îşi vor ajusta programul de funcţionare. Acestea vor fi deschise în intervalul 12:00-20:00”, au menționat reprezentanții NEPI Rockastle.

Este însă de mn de menționat că hipermarketurile şi farmaciile care funcţionează în incinta mall-urilor menționate vor avea program normal.

„Căutăm, alături de chiriaşii noştri, cele mai bune soluţii pentru a gestiona această provocare. NEPI Rockastle pune pe primul loc siguranţa clienţilor şi angajaţilor săi, iar această măsură a fost luată cu scopul de a preveni răspândirea noului virus. În acest context, au fost anulate toate evenimentele de amploare ce urmau să fie găzduite de centrele comerciale în următoarea perioadă. Clienţii sunt încurajaţi să acorde o atenţie sporită igienei personale şi să îşi dezinfecteze frecvent mâinile, folosind dispenserele amplasate în incinta mall-urilor. Pentru a asigura un mediu cât mai sigur, a fost crescută frecvenţa operaţiunilor de dezinfectare şi igenizare a suprafeţelor si au fost instalate dispensere cu dezinfectant în mai multe zone ale centrelor comerciale. Mai mult, toate filtrele sistemului de climatizare trec printr-un proces de înlocuire, iar centrele comerciale sunt aerisite în mod natural periodic”, susţin reprezentanţii companiei.

Lidl impune restricții

Începând de ieri magazinele Lidl au restricționat accesul grupurilor mari de persoane. Astfel conform Economica.net oficialii companiei au decis să accepte doar un număr limitat de persoane în interiorul magazinelor.

„Din dorința de a proteja sănătatea clienților și angajaților noștri, am luat o serie de măsuri care să limiteze aglomerația pentru a preveni răspândirea virsului Covid-19. Printre aceste măsuri se numără și limitarea numărului de clienți prezenți în același timp în anumite magazine Lidl. Astfel, în aproximativ 70 de magazine cu flux mare de clienți, accesul în magazin se face dirijat”.

Și alte rețele de magazine au impus reguli stricte de igienă și acces în unitățile din întreaga țară.

Citește și:

Leave a Comment