Share

Skoda anunță investiții de 2,5 miliarde de euro în noi tehnologii

Cehii de la Skoda, parte a grupului Volkswagen, au în plan investiții de 2,5 miliarde de euro direcționate către noi tehnologii precum electrificarea și digitalizarea.

Odată cu prezentarea raportului financiar pentru 2020, oficialii Skoda au anunțat și un ambițios plan de investiții. În următorii cinci ani, compania cehă va investi 2,5 miliarde de euro în noi tehnologii, jumătate din sumă fiind direcționată către vehiculele electrice.

Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, estimează o revenire a pieței auto în 2021 și o redresare a bilanțului său financia, dar atrage atenția asupra continuării problemelor cauzate de pandemie și de criza semiconductorilor.

Conform bilanțului pe 2020, profitul operațional al companiei a scăzut cu 54,5% până la 756 milioane de euro, în timp ce veniturile din vânzări s-au redus cu 13,8%, până la 17,1 miliarde de euro.

„Anul acesta va fi, probabil, încă unul cu multe necunoscute. Ne așteptăm ca performanța grupului Skoda Auto să se îmbunătățească, cu venituri din vânzări semnificativ peste nivelul anului trecut”, a declarat Klaus-Dieter Schuermann, directorul financiar al mărcii cehe.

Livrările globale Skoda s-au menținut în 2020 la peste 1 milion de autoturisme pentru un al șaptelea an consecutiv, în ciuda unei scăderi cu 19% a acestora din cauza pauzelor de producție de la începutul pandemiei și a scăderii vânzărilor din China, cea mai mare piață a Skoda.

Deși se așteaptă ca piața europeană să fie una complet electrică în viitor, Thomas Shaefer, CEO-ul Skoda, consideră că nu este încă timpul de a opri complet producția mașinilor cu propulsie convențională.

Citește și:

Leave a Comment