Share

Toyota și Isuzu redevin parteneri. Alianța include și Hino Motors

Companiile nipone Toyota și Isuzu au decis să revină la alianța care s-a dizolvat în 2018. De această dată au inclus în parteneriat și divizia de vehicule comerciale Hino Motors.

Cu trei ani în urmă, două dintre cele mai puternice companii nipone din industria auto, Toyota și Isuzu, anunțau renunțarea la o alianță care durase mai bine de 12 ani. Scopul parteneriatului, acela de a dezvolta motoare diesel cât mai performante, nu mai părea a avea rost într-o lume care blama tot mai puternic acest tip de propulsoare și se îndrepta cu repeziciune către electrificare.

De altfel, chiar Akio Toyoda, președintele grupului Toyota explică eșecul fostului parteneriat și motivele creării unuia nou, după trei ani. „Am încercat să dezvoltăm mici motoare diesel împreună. Dar nu am identificat prea multe proiecte specifice și am decis să ne despărțim și să ne găsim fiecare propriile căi. Dar propulsia electrică a adus un nou teren comun pentru noi, unul pe care cercetarea și dezvoltarea ar putea fi comune”, a explicat șeful Toyota.

Ca atare, Toyota a achiziționat în această săptămână 39 de milioane de acțiuni Isuzu în valoare de 33 de milioane de euro (42,8 mld. yeni) obținând astfel o participație de 4,6% din partenerul său. În plus, pentru a extinde alianța către zona vehiculelor comerciale, în afacere a fost inclusă și divizia Hino Motors a grupului Toyota.

Creată cu scopul de a cerceta și dezvolta împreună sisteme electrice de propulsie, echipamente de conectivitate și celule de combustibil, alianța va înființa o societate mixtă care va fi deținută în proporție de 80% de Toyota, restul acțiunilor revenind, în mod egal, companiilor Isuzu și Hino.

Citește și:

Leave a Comment