Share

Scandaluri în mai multe localități din țară. Poliția și jandarmeria, nevoite să intervină

În prima zi de Paște în mai multe localități din țară au avut loc scandaluri generate de consumul excesiv de acool, prostie și izolare. În Brașov, Dâmbovița, Prahova și București, poliția și jandarmeria au intervenit făcând, acolo unde era cazul, uz de armă.

Într-o zi în care smerenia ar fi trebuit să se îmbine cu bucuria Învierii lui Iisus Hristos, în mai multe localități din județele Brașov, Dâmbovița, Prahova, dar și în cartierul Rahova din București scandalagii care se consideră mai presus de semenii lor și de lege au înțeles să sărbătorească Paștele lovindu-se cu furci, cuțite, topoare și lopeți. În prostia lor, pentru a „se mândri” cu faptele lor de „arme”, cei implicați au transmis live, pe Facebook propriile isprăvi. Drept rezultat, pe lângă răni și dureri de cap, mulți sunt acum audiați și închiși sau au de plătit amenzi usturătoare.

Patru persoane din municipiul Hunedoara au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, duminică, din partea unei instanţe de judecată, fiind acuzate de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma incidentelor produse sâmbătă după-amiază într-un cartier din oraş.

Iniţial, nouă persoane au fost conduse la audieri, iar patru dintre acestea au fost reţinute de poliţişti în urma violenţelor care au avut sâmbătă după-amiază, forţele de ordine fiind atacate cu pietre de mai multe persoane, două maşini ale poliţiei fiind avariate de mai mulţi oameni care au luat parte la aceste incidente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPL Hunedoara, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare poliţiştii au mai aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei, însă ancheta referitoare la acest aspect este în desfăşurare.

„Ancheta va continua în acest caz, în vederea luării de măsuri legale faţă de toţi cei implicaţi. În urma analizării imaginilor video urmează a fi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea ordonanţelor militare faţă de toţi cei care nu şi-au justificat prezenţa la locul incidentului”, a precizat Niţu.

Incidentul de la Hunedoara s-a produs dupã ce, în timpul unui raid efectuat de poliþiºti, pe tema respectãrii ordonanþelor militare, un bãrbat aflat sub influenþa alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai mulþi locuitori din zonã s-au manifestat violent la adresa forþelor de ordine.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe persoane din localitatea Vizureşti din județul Dâmbovița au transmis „live” pe facebook o petrecere ce avea loc în plină stradă, în ciuda Ordonanțelor Militare care interzic asta.

„Având în vedere imaginile video postate pe o reţea de socializare, în cursul nopţii de 18 spre 19 aprilie, în care mai multe persoane dansează în spaţiul public, fiind încălcate prevederile impuse în perioada stării de urgenţă, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: poliţiştii din cadrul Poliţiei Răcari, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, s-au deplasat pe raza localităţi Vizureşti, unde au identificat persoanele în cauză”, precizează IPJ Dâmboviţa. Au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei fiecare şi o sancţiune în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, conform Ordonanţei Militare nr. 3.

Și la Săcele, în județul Brașov, mai multe persoane s-au luat la bătaie fiind nevoie de intervenția poliţiştilor pentru a calma situația. Într-o înregistrare video postată pe Facebook este prezentată o bătaie între mai multe persoane înarmate cu lopeți, topoare și bâte. Mai mult chiar, o mașină a intrat în plin în câteva persoane implicate, moment în care poliția a intervenit folosind armele din dotare. Din nefericire, reprezentanții legii sunt vizibil depășiți de situație fiind necesară intervenția jandarmilor.

Un conflict între mai multe persoane a avut loc, duminică seara, pe strada Brădetului din Cartierul Mimiu de la periferia municipiului Ploieşti, în zonă intervenind mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale (SAS).

„În jurul orei 21,30, am fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Brădetului din Cartierul Mimiu, are loc un conflict între mai multe persoane. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai multe echipaje de poliţie, echipe ale Serviciului Acţiuni Speciale şi jandarmi, aceştia intervenind pentru aplanarea conflictului. Urmează a se stabili contextul şi persoanele implicate în acest eveniment, urmând a fi dispuse măsuri legale”, precizează IPJ Prahova.

Sursa citată menționeză și că, din datele existente în acest moment, „conflictul a fost unul spontan, declanşat pe fondul consumului de alcool”.

În Sectorul 5 din București mai multe echipaje de poliţie, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit duminică seara pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane. Conform Poliției Capitalei, a fost folosit şi armamentul din dotare, fără a fi înregistrate însă persoane rănite.

Poliţiştii au condus la audieri 37 de persoane implicate în conflict. Urmează a fi stabilit contextul acestui conflict şi persoanele care au participat. Vor fi dispuse măsurile legale.

Leave a Comment