Share

Rusia impune noi restricții privind circulația valutelor

Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, guvernul rus a anunțat impunerea unor noi restricții cu privire la circulația valutelor.

Presiunile la care este supus sistemul financiar din Rusia în urma sancțiunilor internaționale îi forțează pe oficialii de la Moscova să ia măsuri prin care să protejeze moneda națională.

Guvernul rus a introdus o serie de măsuri de control al schimbului valutar, pe lângă obligativitatea ca exportatorii să vândă obligatoriu 80% din câștigurile în valută.

Potrivit decretului semnat de Vladimir Putin astăzi, de la 1 martie, rezidenților le este interzis să efectueze tranzacții în valută prin care să furnizeze monedă străină în cadrul contractelor de împrumut în favoarea nerezidenților.

În plus, de la aceeași dată, este interzis transferul de valută străină de către rezidenți în conturile/depozitele deschise la bănci și alte organizații ale pieței financiare situate în afara teritoriului Federației Ruse.

De asemenea, este interzis și transferul de fonduri fără a deschide un cont bancar folosind mijloace electronice de plată oferite de furnizorii străini de servicii de plată.

Anterior, brokerilor le-a fost interzis temporar să vândă titluri de valoare deținute de străini la bursa din Moscova, iar companiilor exportatoare ruseşti le-a fost ordonat să vândă pe piaţă 80% din veniturile lor în valută.

Citește și:

Leave a Comment