Share

Rusia aduce trupe din est către vest. „Exercițiu” cu rachete S-400

Rusia a anunțat că trupe cu baza în orientul extrem vor fi transferate la Astrahan. În același timp, la Ekaterinburg au loc exerciții cu rachete S-400.

Agenția rusă Interfax a anunțat că trupe ruse cu baza în Extremul Orient al Federaţiei Ruse vor desfăşura exerciţii în regiunea Astrahan care se află la frontiera între Europa şi partea asiatică a Rusiei la doar câteva sute de kilometri de Georgia și Azerbaidjan.

Trupele vor fi antrenate în deplasări pe distanţe lungi ale unităţilor militare, alături de alte sarcini, a precizat comandamentul districtului militar.

Tot Interfax a anunțat că în regiunea Saratov are loc un exercițiu cu echipament al sistemului de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune S-400 „Triumph”. Regiunea menționată se află spre nord de cea menționată anterior, în centrul Rusiei.

„Ca parte a exercițiului forțelor de apărare aeriană din Districtul Militar Central, echipajele de luptă S-400 Triumph «într-un mediu de bruiaj dificil au detectat, recunoscut și distrus aproximativ 100 de obiecte aeriene care simulează avioane și rachete balistice» ale inamicului”, au menționat oficialii Districtului Militar Central (CMD) din Rusia.

Potrivit armatei, în următoarea etapă a exercițiului, personalul militar va fi mutat pe un teren de antrenament din regiunea Astrahan, unde echipajele S-400 vor testa rachete care le imită pe cele balistice și aeronave ale unui inamic simulat.

Leave a Comment