Share

Romaero şi Avioane Craiova, împreună israelienii de la Elbit, vor produce avioane fără pilot în România

Compania israeliană Elbit Systems a anunțat astăzi că va coopera cu companiile românești Romaero şi Avioane Craiova în domeniul producerii de sisteme de avioane fără pilot.

Companiile româneşti Romaero şi Avioane Craiova, împreună cu firma israeliană Elbit Systems, au semnat un memorandum de înţelegere pentru cooperare în domeniul producerii de sisteme de avioane fără pilot, în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naţionale din România.

Potrivit Elbit Systems, cele trei firme vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în România de drone dezvoltate de firma israeliană, „de la platforme tactice UAS, precum Skylark I-LEX şi Hermes 450 şi până la diferitele configuraţii ale Hermes 900″.

Memorandumul de înţelegere dintre cele trei companii prevede ca firmele româneşti să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanţă şi reparaţii, precum şi de managementul de program.

Avioane fără pilot Elbit pentru Armata Română

Conducerea Elbit Systems a menţionat că scopul colaborării este de a oferi Armatei Române modele avansate de drone.

„Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte şi domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova şi Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS (avioane fără pilot, n.r.) în România şi pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o soluţie completă şi avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel internaţional”, a declarat Elad Aharonson, vicepreşedinte executiv şi manager general al Elbit Systems ISTAR Division.

Modelele de sisteme de avioane fără pilot (drone) ale companiei israeliene includ minidrone comandate de la sol, drone tactice versatile, dar şi soluţii maritime de rază lungă. Dronele Elbit Systems sunt folosite de mai multe forţe armate, printre care şi cea a Israelului.

Elbit Systems este prezentă în România de peste 27 de ani şi este furnizor al MApN în domeniul forţelor aeriene, terestre, navale şi altele.

Compania a înfiinţat patru unităţi de producţie în România: Elmet Măgurele (producţie şi dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare şi sisteme de antrenament), A/E Electronics (subansamble electronice) şi Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău.

Citește și:

Leave a Comment