Share

Primele modele Volkswagen ID.3 ajung, din această lună, la clienții din România

Importatorul Volkswagen în România a anunțat astăzi că românii care au precomandat modelul ID.3 1ST vor intra în posesia acestuia începând cu această lună.

Conform oficialilor Porsche România, importatorul Volkswagen, ID.3 1ST va fi disponibil în premieră națională pentru test drive în săptămâna 21 – 27 septembrie 2020 în urma unei colaborări cu platformă europeană de mobilitate Bolt.

Noul model electric va putea fi testat prin intermediul aplicației Bolt în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța. Cei care doresc să testeze ID.3 1ST sunt invitați să descarce aplicația Bolt, să introducă adresa în care se află și să aleagă opțiunea „Condu Noul ID.3 1ST”, urmând să fie preluați de un șofer partener Bolt.

După încheierea campaniei, ID.3 1ST va fi disponibil în toate showroom-urile distribuitorilor din rețeaua Volkswagen, atât pentru achiziție, cât și pentru test drive.

Vehiculul electric este disponibil în România în trei variante de pachete, 1ST (standard), Plus și Max, toate acestea fiind prevăzute cu bateria de capacitate medie, de 58 kW, cu autonomie de până la 420 km (WLPT).

Volkswagen propune trei culori exterioare pentru piața din România, cu nuanțe care oferă autovehiculului un aspect atrăgător și unic pe șosea. Cele trei variante cromatice sunt alb (Glacier White), gri (Manganese Grey) și turcoaz (Makena Turquois). Clienții ID.3 1ST vor avea posibilitatea de a alege oricare dintre variantele de culoare propuse de designerii Volkswagen, indiferent de varianta de echipare pentru care vor opta.

Prețul de bază pentru varianta standard este de 23.168 euro fără TVA, cu ecobonus și tichet REMAT deduse. Volkswagen ID.3 1ST poate fi accesat și prin soluția de finanțare oferită printr-o soluție de finanțare a Porsche Finance Group a cărei rată lunară pentru varianta standard este de 268 euro fără TVA.

Volkswagen pune, de asemenea, la dispoziția clienților numeroase soluții de încărcare prin intermediul mărcii proprii, MOON. În România, compania a demarat instalarea stațiilor MOON cu alimentare continuă (DC) în regim fast charging (75 kW) în întreaga rețea de distribuție, estimând finalizarea proiectului până la finalul anului viitor. Pentru încărcarea la domiciliu, Volkswagen propune alte variante de echipamente precum ID Charger (capacitate între 7,4 și 11 kW), Moon Wallbox Power Basic cu 11 kW, Moon Wallbox Power Connect cu 22 kW sau setul mobil MOON 2GO (puteri de la 3,6kW până la 22kW), toate acestea în regim AC (curent alternativ).

Deschiderea cataloagelor de comenzi pentru Volkswagen ID.3 a avut loc în primăvara anului trecut atunci când LifeNews.ro a fost prezent la Berlin pentru a lua parte la eveniment.

Tot atunci, Jürgen Stackmann, membru al Consiliului de Conducere al mărcii Volkswagen, declara că „mobilitatea electrică devine ceva concret pentru clienții noștri odată cu lansarea fazei de precomenzi pentru ID.3 în Europa. Cu ID.3 lansăm un capitol major, de importanță strategică în istoria mărcii, după Beetle și Golf. Cu ID.3 facem modelele electrice accesibile pentru mobilitatea de masă. Inițial, vom electrica Europa cu ID.3, apoi alte regiuni cu modele din familia ID. lansate în viitor”.

Citește și:

Leave a Comment