Share

Președintele Renault: „Obsesia mea este ca această alianţă să decoleze în 2020”

Președintele Renault, grup din care face parte și Dacia, pare fascinat de aviație. În speranța că Alianța Renault – Nissan „va decola” în 2020, el își arată îngrijorările cu privire la viitorul companiei franceze care „nu poate supraviețui de una singură”.

Jean-Dominique Senard, preşedintele grupului auto francez Renault, a declarat că anul 2020 va fi unul determinant pentru relansarea alianţei Renault-Nissan, după un an 2019 marcat de o degradare a rezultatelor celor doi parteneri.

Conform reuters, parteneriatul Renault-Nissan a fost zguduit de arestarea fostului director general Carlos Ghosn la Tokyo, în urmă cu un an, pe fondul acuzaţiilor de nereguli financiare. Cele două firme încearcă să reparare relaţiile, inclusiv prin schimbarea echipelor manageriale, pentru a se concentra din nou pe eforturile comune de reducere a costurilor şi investiţii în noi tehnologii.

„Obsesia mea este ca această alianţă să decoleze în 2020. Dacă în 2020 nu vom reuşi să începem să extragem întregul potenţial al alianţei, voi considera acest lucru drept un eşec, atât la nivel personal cât şi al echipelor noastre”, a declarat Jean-Dominique Senard pentru postul de radio France Inter.

Senard nu a oferit alte detalii dar a precizat că orice alte subiecte, precum cel privind o relansare a discuţiilor de fuziune cu Fiat Chrysler, care au fost abandonate în luna iunie, sunt secundare în raport cu proiectele industriale asupra cărora Renault şi Nissan trebuie să lucreze. „Niciodată să nu spui niciodată însă în prezent acest subiect nu este pe masă”, a spus Senard.

De asemenea, cu privire la o reechilibrare a alianţei Renault-Nissan, printr-o diminuare a participaţiei de 43,4% deţinută de Renault la Nissan, Senard a spus că acesta nu este un subiect de actualitate. „Important este ca această alianţă să se consolideze pe plan internaţional. Renault este o companie mondială cu rădăcini franceze, şi va rămâne aşa, însă nu poate supravieţui de una singură”, a mai spus Jean-Dominique Senard.

Industria auto mondială se confruntă în prezent cu o revoluţie fără precedent odată cu înăsprirea, în 2020, a normelor europene privind emisiile de CO2 şi scăderea apetitului pentru motoare diesel şi pe benzină. În acest context, Jean-Dominique Senard a anunţat lansarea primelor autoutilitare Renault cu alimentare pe hidrogen: Kangoo şi Master. În prezent hidrogenul este puţin reprezentat în oferta electrică a Renault, care este dominată de modele pe bază de baterii reîncărcabile.

Citește și:

Leave a Comment