Share

Premium AEROTEC din Brașov, pe lista de achiziții a Muhr und Bender

Producătorul de componente auto și piese pentru aviație Muhr und Bender KG (Mubea) a făcut o ofertă „convingătoare” celor de la Airbus pentru divizia Premium AEROTEC.

Muhr und Bender KG (companie cunoscută prin marca „Mubea”), afacere de familie cu sediul în zona North Rhine-Westphalia din Germania și-a propus să achiziționeze de la Airbus divizia Premium AEROTEC.

Furnizor de componente pentru automobile premium, dar și pentru aeronave, Mubea colaborează de ani buni cu Airbus prin subsidiara Flamm Aerotec GmbH din Schwerin. De altfel, grație calității componentelor furnizate pentru majoritatea aeronavelor produse de Airbus, germanii au primit de mai multe ori premiul Global Champion Detail Parts acordat de producătorul de avioane celor mai buni furnizori ai săi.

Prin achiziționarea diviziei Premium AEROTEC a Airbus, Mubea își propune să se extindă în mod durabil și să-și consolideze poziția în industria aerospațială.

„Aceasta este una dintre prioritățile noastre strategice pentru dezvoltarea pe termen lung a grupului. Fabricile Airbus existente și angajații lor înalt calificați nu sunt importante doar pentru asta, ci reprezintă și un factor cheie pentru succes”, menționează oficialii Mubea.

Cu competențe combinate, compania germană își dorește să dezvolte aplicații inovatoare și să câștige mai mulți clienții în anii următori. „Mubea este o companie extrem de inovatoare care investește anual, în medie, zece procente din cifra sa de afaceri în noi tehnologii. (…) Pentru anul în curs planificăm investiții de 200 de milioane de euro, din care aproximativ jumătate genera inovații pentru mobilitatea electrică”, spun cei de la Mubea.

Ofertă convingătoare pentru uzinele Premium AEROTEC

Airbus a precizat că producătorul german de componente auto Muhr und Bender a depus o „ofertă convingătoare” pentru fabricile subsidiarei Premium AEROTEC de la Augsburg şi Varel (Germania) şi cea de la Braşov (România).

„Oferta include un plan detaliat pentru securitatea pe termen lung a locurilor de muncă şi permite crearea unei companii germane competitive”, a precizat Airbus.

Subsidiara Premium Aerotec din Germania produce componente pentru avioanele comerciale şi militare, în principal la Augsburg şi Varel, în apropiere de Bremen, şi înregistrează pierderi de mai mulţi ani. Vânzarea acestei subsidiare face parte din planul Airbus de a-şi restructura operaţiunile de producţie de avioane civile din Germania.

La finalul a 18 ore de negocieri, Airbus şi IG Metall, cea mai mare confederaţie sindicală din Germania, au ajuns la un acord cu privire la măsurile necesare pentru protejarea locurilor de muncă şi a facilităţilor de producţie. Acordul include o prevedere conform căreia vânzarea Premium AEROTEC nu se va putea încheia dacă IG Metall se va opune.

„În săptămânile următoare, reprezentanţii angajaţilor vor analiza oferta Mubea cu privire la facilităţile de producţie şi angajaţii vizaţi. Decizia finală cu privire la vânzare va fi luată împreună cu reprezentanţii angajaţilor”, a informat Airbus.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Compania oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri şi produce elicoptere, aeronave cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii ale sale, Airbus Helicopters şi Premium Aerotec şi Airbus Defense and Space.

În 2021, furnizorul de componente auto și aerospațiale Mubea a generat afaceri de 2,3 miliarde de euro cu aproximativ 14.000 de angajați aflați în 48 de locații din întreaga lume. De la întemeierea sa în 1916, Mubea a fost o afacere familială și a cunoscut o creștere susținută. În ultimii ani, compania a fost condusă de Thomas Muhr.

Leave a Comment