Share

Performanțele viitorului Porsche Taycan Facelift, anunțate de rezultatele unui tur pe Nürburgring

La cinci ani de la debut, Porsche Taycan se pregătește pentru prezentarea într-o versiune modernizată care se anunță mult mai performantă.

Producătorul de mașini sport premium Porsche va lansa în 2024 o versiune modernizată a deja cunoscutului model electric Taycan. Pentru a anunța acest eveniment și a da câteva indicii despre performanțele viitorului vehicul, oficialii mărcii au decis să organizeze o sesiune de teste cu o variantă preserie pe varianta Nordschleife a cunoscutului circuit Nürburgring.

Desfășurat în toamna lui 2023, dar făcut public la începutul lui 2024, testul a relevat o creștere substanțială a performanțelor dinamice. Porsche Taycan Facelift a reușit să parcurgă Nordschleife în 7:07.55 minute, cu nu mai puțin de 26 de secunde mai rapid decât rezultatul din vara lui 2022 al actualei versiuni Taycan Turbo S cu pachet Performance. Ambele rezultate au fost obținute având la bord același pilot, Lars Kern.

„26 de secunde reprezintă o jumătate de eternitate în motorsport. Timpul de 7:07,55 minute al lui Lars pe Nordschleife este senzațional și plasează Taycan în aceeași ligă cu hypercarurile electrice. Impresionant este și că, pe parcursul mai multor tururi, Lars a înregistrat aproape același timp”, consideră șeful liniei de modele Taycan, Kevin Giek.

Este demn de menționat că, spre deosebire de viitoarea mașină de serie, modelul care a fost testa pe Nürburgring a fost dotat cu scaune sport și „cușcă” pentru protecția pilotului, așa cum prevede legislația germană în cazul curselor de mașini. În aceste condiții, pe lângă timpul bun obținut, Taycan Facelift s-a dovedit foarte rapid în viraje. Mașina preserie a fost cu 25 km/h mai rapidă la intrarea pe Schwedenkreuz.

Pentru a își susține cu dovezi rezultatul, cei de la Porsche vor da publicității, în martie 2024, o înregistrare video „onboard” cu cel mai rapid tur realizat de Porsche Taycan Facelift.

Merită amintit și că, în august 2023, croatul Martin Kodric, la bordul unui Rimac Nevera de 1.914 CP a încheiat aceeași distanță parcursă acum de Porsche Taycan Facelift în 7:05,298 minute, stabilind un record pentru vehiculele electrice de serie.

De asemenea, în luna iunie a acestui an, un Tesla Model S Plaid cu Track Pack a avut nevoie de 7:25,231 minute pentru a parcurge întregul traseu de 20,832 kilometri.

Citește și:

Leave a Comment