Share

Divizia din România a OTP Bank intră în portofoliul Banca Transilvania

După 20 de ani de prezență în Romвnia, banca maghiară OTP Bank vinde divizia din România către Banca Transilvania, liderul pieței bancare românești. 

Banca Transilvania a semnat azi cu OTP Bank un acord pentru achiziția a 100% dintreacțiunile pe care le deține la OTP Bank Romвnia. Ca urmare a acestui acord, OTP Group vinde subsidiarele sale din Romвnia, marcвnd ieșirea de pe piața romвnească. Finalizarea tranzacției este estimată оn cвteva luni, după primirea aprobărilor din partea BNR și a Consiliului Concurenței. Prețul total al tranzacției care urmează să fie plătit de Banca Transilvania este de 347,5 milioane de euro.

După primirea aprobărilor autorităților, Banca Transilvania va fuziona cu OTP Bank Romвnia. OTP Group va asigura o tranziție cвt mai ușoară pentru clienți și angajați pвnă cвnd integrarea оn Grupul Banca Transilvania va fi finalizată. Pвnă atunci, OTP Bank Romвnia și subsidiarele sale vor continua să-și onoreze angajamentele față de clienți și să ofere servicii la cel mai оnalt nivel. Оn această etapă, din partea clienților OTP Bank Romвnia nu este nevoie de nicio acțiune, ei vor beneficia de aceleași condiții de pвnă acum оn relația cu OTP Romвnia. Banca оși menține angajamentele față de Bethlen Gabor Foundation și va continua să colaboreze cu clienții săi оn termenii și condițiile existente, incluzвnd servicii oferite оn mai multe limbi/bilingv, unde este necesar.

„Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziția afacerii OTP Group оn Romвnia este o oportunitate de a ne оntări poziția de lider pe piață și de a contribui la consolidarea pieței bancare din Romвnia. Continuăm planurile noastre ambițioase pentru creșterea organică a băncii, cu menținerea interesului pentru viitoare oportunități de achiziții. Mulțumim echipei OTP Group pentru ceea ce a construit оn țara noastră și pentru discuțiile pragmatice, care au dus la rezultate pozitive. Le spunem bun venit la BT clienților și angajaților OTP Bank Romвnia”, a declarat Horia Ciorcilă, președintele consiliului de administrație al Băncii Transilvania.

Totodată, Sбndor Csбnyi, președinte și CEO OTP Bank, afirmă: Banca noastră a parcurs un drum lung, de 20 de ani, оn Romвnia, timp оn care am оnregistrat o creștere organică semnificativă, оnsă pentru noi a devenit tot mai clar că nu ne putem atinge obiectivul strategic de creștere fără achiziții, iar оn viitor vedem puține perspective оn acest sens. Sunt оncrezător оn ceea ce privește clienții OTP, că vor continua să beneficieze de servicii de оnaltă calitate și de produse financiare moderne. Mulțumesc echipei OTP Bank Romвnia, colegilor din management, pentru dedicare și muncă asiduă, care au stat la baza creșterii băncii și a standardelor de calitate oferite.

Divizia din România a OTP este o bancă universală. Din 2004, OTP Bank, unul dintre grupurile bancare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, a fost acționarul semnificativ al OTP Bank Romвnia. OTP Bank Romвnia are 2,64% cotă de piață оn funcție de active, aproape 420.000 de clienți persoane fizice, peste 22.000 de clienți Corporate și IMM, 1.800 de angajați și 96 de sucursale.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele și liniile de business din domeniul financiar. Are 20% cotă de piață, peste 4 milioane de clienți, aproximativ 10.000 de angajați, soluții de banking online de ultimă generație și o rețea puternică de agenții la nivel național.

Consultanții Băncii Transilvania оn această tranzacție au fost: Barclays Bank Ireland PLC (consultant financiar), Filip & Company (consultant juridic) și PwC Romвnia (consultant due diligence).

Leave a Comment