Share

Philip Morris oferă 16 mld. USD pentru achiziționarea Swedish Match

Producătorul de ţigarete Philip Morris International (PMI) a făcut o ofertă recomandată în numerar, de 106 coroane suedeze pe acţiune, pentru achiziţionarea companiei Swedish Match.

Conform Philip Morris, valoarea ofertei pentru Swedish Match, care comercializează produse pe bază de tutun şi nicotină, se ridică la aproximativ 161,2 miliarde de coroane suedeze (16 miliarde de dolari). Preţul oferit reprezintă o primă de 39,4% faţă de preţul acţiunilor Match la închiderea şedinţei bursiere din 9 mai, de 76,06 coroane suedeze.

După ce Philip Morris a confirmat informaţiile din presă că ar fi interesat de Match, acţiunile companiei suedeze au atins marţi un nivel record la Bursa de la Stockholm.

Reuters scrie că șefii companiei suedeze au recomandat acţionarilor să accepte oferta. În plus, Match a dat publicității un comunicat în care menționează că datele „ofertei recunosc perspectivele de creştere pe termen lung ale Match şi ţin cont de riscurile asociate cu realizarea acestor perspective.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare, a precizat Philip Morris International.

Leave a Comment