Share

Nissan ia în calcul noi uzine de reciclare a bateriilor în Europa și SUA

Nissan intenționează să construiască noi fabrici de reciclare a bateriilor în Europa și Statele Unite până la sfârșitul anului fiscal 2025.

Nissan consideră că reciclarea bateriilor, dar mai ales reutilizarea unor componente din acestea în vehicule electrice va ajuta la reducerea costurilor de producție pe măsură ce prețul metalelor rare crește, susți jurnaliștii cotidianului nipon Nikkei.

Noile uzine ar fi primele unități de reciclare a bateriilor pe care compania le construiește în afara Japoniei, însă jurnaliștii niponi nu au putut afla și țările din Europa în care Nissan ar putea construi astfel de fabrici. Compania a refuzat să răspundă unei solicitări a Reuters pe această temă.

Luna trecută, Nissan și-a anunțat planurile de electrificare, angajându-se să cheltuiască două trilioane de yeni (17,53 miliarde de dolari) în următorii cinci ani pentru a ajunge din urmă concurenții.

În acest context, compania a menționat că intenționează să lanseze 23 de vehicule electrificate, inclusiv 15 vehicule electrice, până în 2030.

Citește și:

Leave a Comment