Share

Visual EV a lansat SUV-ul electric Skywell ET5 în România

Visual Fan, compania care deține marca Allview, a intrat pe piața mașinilor electrice lansând în România SUV-ul Skywell ET. Planurile de viitor includ creșterea portofoliului de vehicule 100% electrice.

Așa cum a anunțat LifeNews.ro încă de săptămâna trecută, Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București și deținătoare a mărcii Allview, a lansat pe piața din România modelul electric Skywell ET5 produs în China. Cu această ocazie firma din Brașov a debutat, prin noua subsidiară Visual EV, în domeniul importului de mașini.

Capitalul importatorului auto Visual EV este deținut în proporție de 95% de Visual Fan SA, diferența de 5% fiind deținută de o persoană fizică din cadrul companiei. Prin abordarea acestui nou proiect, Visual Fan preconizează o creștere a cifrei de afaceri la nivelul grupului, cu 10%, până la finalul anului 2022. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea portofoliului și adiția de noi modele.

Conform lui Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA și Visual EV SRL a declarat că a pus bazele unui „proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil și care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendințe din industria IT. Experiența și know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate, ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie și să integrăm ultimele tendințe și inovații tehnologice în portofoliul nostru. Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor. Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă și astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică”.

De asemenea, oficialul a explicat că legăturile dintre Visual Fan și compania Skyworth, deținătoarea mărcii Skywell datează de ani buni, chinezii furnizând componente pentru produsele comercializate în România sub marca Allview. În acest context, discuțiile și negocierile privind preluarea importului mașinilor electrice Skywell în România de către Visual EV au demarat la începutul anului 2021 concretizându-se în decembrie prin lansarea Skywell ET5.

Lucian Peticilă, CEO-ul Visual Fan (Allview), a menționat și că prima mașină electrică importată în România de Visual EV are o garanție de opt ani a pachetului de baterii, producătorul chinez garantând că în acest răstimp perfromanțele acesteia se mențin peste 80%. De altfel, aceeași garanție este asigurată de Skywell pe toate piețele europene în care este prezentă marca.

Oficialul a declarat că noua companie, Visual EV, nu se va opri la modelul ET5 și nici la marca Skywell, planurile de viitor incluzând o creștere a numărului de mașini electrice pe piața din România. Mai mult chiar, noua companie are în plan extinderea în alte state din Europa de Est, printre primele state țintite fiind Ungaria și Bulgaria.

Skywell ET5, 39.980 euro prin programul Rabla Plus

SUV-ul electric Skywell ET5 asigură o autonomie de 400 km (WLTP), un spațiu interior generos, sistemul automat de asistență la conducere – L2.5, dar și numeroase opțiuni și elemente inovatoare care aduc siguranță și un plus de confort.

Modelul Skywell ET5 este disponibil în două variante de echipare – Premium și Luxury, iar clienții au la dispoziție opțiuni de personalizare a culorii caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White) și a designului interior (Fusion Design – Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design – Brown Leather Seat, Brown interior).

Prețul de comercializare cu TVA al variantei de bază (Premium) este de 49.980 de euro astfel încât, prin reducerile din programul guvernamental Rabla Plus, SUV-ul electric poate fi achiziționat cu 39.980 euro sau în leasing de la 499 euro/lună. În funcție de opțiunile de personalizare alese de către clienți termenul de livrare este de minimum 75 zile. Clienții își pot rezerva modelul dorit începând încă din această săptămână, cei ale căror comenzi sunt confirmate până la finalul lui 2021 putând intra în posesia mașinii în luna martie a anului 2022.

Al doilea nivel de echipare și cel mai complet, Luxury, are un preț cu TVA și fără bonificațiile din programul Rabla Plus de 51.943 de euro. Opțional, clienții pot comanda tapițerie din piele naturală neagră (1.173 euro), tapițerie din piele maro (1.877 euro) sau cameră 360 de grade (1.173 euro).

Visual Fan, companie a căreri subsidiară este Visual EV, are capital integral românesc și a fost fondată la Brașov în 2002. Produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi.

Visual Fan a înregistrat în primul semestru al anului 2021 o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activitățile de bază ale companiei. Marca Allview este prezentă pe piețele IT&C din peste zece țări.

Citește și:

Leave a Comment