Share

Mihai Bordeanu (Dacia): Vindem 9.000 de mașini prin platforma online în 2023

Mihai Bordeanu, șeful mărcii Dacia în România, a declarat că o nouă generație Duster va intra în producție la uzina din Mioveni în doar câteva săptămâni. În gama Dacia vor intra, în viitor, atât Bigster cât și o nouă generație Spring.

Marca Dacia se află în plin proces de schimbare și lărgire a gamei de produse. După ce Luca de Meo, directorul executiv al grupului Renault, a dat mână liberă șefilor mărcii pentru a o dezvolta independent de sora mai mare, Renault, planurile de viitor au început să apară, unele devenind chiar realitate.

Astfel, un nou pas către dezvoltarea mărcii va fi intrarea în producție și lansarea pe piață a unei noi generații a SUV-ului Duster. Conform lui Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania, „suntem cu doar câteva săptămâni înainte de a avea acordul de fabricație, demararea producției noii generații Dacia Duster la Mioveni. Și ăsta este un lucru extraordinar. Vorbim despre cel mai bine vândut SUV din Europa prin canalul de retail în ultimii șase ani. E un motiv de mândrie pentru toată lumea de la Dacia. Și nu ne oprim aici”.

Șeful mărcii Dacia în România, a declarat în timpul celei de a șasea ediții a Automotive Industry Forum, eveniment organizat de The Diplomat, și că „la începutul lui 2025 vom lansa Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster. Evident, pentru a putea să fim gata pentru asamblarea acestuia în 2025 trebuie să lucrăm mult anul viitor. Asta e o mare provocare. Modelul a ajuns deja în România, la centrul de design și, mai departe, la centrul tehnic de la Titu”.

Citește și:
– Dacia a găsit o breșă în Rabla Plus prin care a atras fonduri suplimentare
– Franța ar putea stopa subvențiile oferite cumpărătorilor Dacia Spring

Surprizele pregătite de Dacia clienților nu se opresc la Duster și fartele lui mai mare, Bigster, ci continuă cu lansarea unei noi generații a micului model electric Spring. Mihai Bordeanu a confirmat acum, pentru prima dată oficial, că Dacia Spring va avea în curând o nouă generație.

„Altă veste bună este că vom avea o schimbare de generație pentru Dacia Spring, una care ne va permite să continuăm să electrificăm România, să continuăm să punem pe stradă mașini electrice accesibile. Sigur, poate că unii se întreabă unde e fabricat, sau cum e adus în Europa. Sau alte lucruri asemănătoare. Însă nu trebuie uitat un lucru: în viziunea noastră, a Dacia, mașinile electrice trebuie să fie în primul rând accesibile. Și asta am făcut și facem de când am lansat Dacia Spring”, a declarat șeful mărcii Dacia în România.

Conform acestuia, una dintre principalele provocări pentru marca pe care o conduce va fi digitalizarea. „o altă provocare pentru noi, nu cea din urmă, este digitalizarea. Știu că toată lumea vorbește despre digitalizare, însă am să vă dau un exemplu concret. Anul acesta, Dacia va vinde 9.000 de mașini prin platforma online dacia.ro. În urmă cu zece ani, în 2013, așa ceva era de neconceput. Astăzi se întâmplă. Iar pentru 2024 ne-am propus și mai mult. Vrem să oferim clienților noștri șansa de a avea o experiență digitală simplă «a la Dacia», a explicat Mihai Bordeanu.

Totodată, în scurta sa declarație, oficialul a ținut să atragă atenția asupra așteptărilor pe care le are de la statul român. „Clientul Dacia, fie că vorbim despre profesorul din Galați sau despre programatorul din Cluj, au nevoie de mobilitate accesibilă. Noi asta oferim. Însă este din ce în ce mai greu pentru că am tot trecut, ca la jocurile video, de la un nivel la altul – prin pandemie, război la graniță, un nou cod fiscal, etc. – și avem nevoie să apară, tot ca la jocurile video, niște surprize plăcute care să ne ajute. Cred că e timpul pentru ceva surprize plăcute, fie că vorbim despre infrastructură, educație, sănătate sau altele. Deci, putem trece la nivelul următor, dar am putea să o facem mult mai rapid dacă am avea câteva surprize plăcute”, a încheiat Mihai Bordeanu.

Citește și:

Leave a Comment