Share

Luca de Meo renunță la conducerea Seat și este tot mai aproape de funcția de CEO al Renault

Într-un comunicat trimis presei în această seară, spaniolii de la Seat, marcă aparținând grupului Volkswagen, au anunțat că Luca de Meo a demisionat cu efect imediat. Deși nu există încă informații suplimentare trebuie luată în calcul oferta Renault de a deveni CEO al grupului francez.

Comunicatul Seat notifică demisia imediată a șefului companiei, Luca de Meo și înlocuirea sa provizorie cu directorul financiar al mărcii spaniole, Carsten Isensee. De asemenea, în document este menționat faptul că De Meo va rămâne, pentru moment, în cadrul grupului Volkswagen .

Într-un alt comunicat, Volkswagen Group a anunțat că încetarea activității lui de Meo în fruntea Seat are loc la cererea acestuia și de comun acord.

Gata pentru Renault

Deși nici cei de la Seat și nici oficialii Volkswagen nu au menționat contextul în care are loc demisia lui Luca de Meo trebuie menționat faptul că sunt deja mai bine de două luni de când în industria auto există zvonuri privind oferta făcută de francezii de la Renault italianului născut la Milano în 1967.

Renault a anunțat deocamdată doar că a întocmit o listă scurtă de candidați pentru a prelua poziția lui Thierry Bollore, demis la mijlocul lunii octombrie. Constructorul auto francez, care are în portofoliu și marca românească Dacia, este condus în acest moment, provizoriu, de directorul său financiar, Clotilde Delbos.

Pentru Luca de Meo nu ar fi prima experiență la Renault. Deși este mai puțin cunoscut, acesta și-a început activitatea în induatria auto, cu peste 20 de ani în urmă, chiar în cadrul grupului francez. Ulterior el al lucrat în cadrul divizieie europene a Toyota, apoi la Fiat Group, pentru ca, în 2009, să se alăture grupului Volkswagen.

Luca de Meo este deținător al Ordinului de Merit al Republicii Italiene, iar Universitatea Harvard i-a dedicat un studiu de caz în 2013, pentru realizările sale în funcția de director de marketing al grupului Volkswagen.

Leave a Comment