Share

Licitație cu lucrări semnate Grigorescu, Luchian, Tonitza și Țuculescu pe 17 decembrie

Artmark a anunțat că Licitaţia de Iarnă din acest an va avea loc pe 17 decembrie și va grupa lucrări semnate de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Ion Andreescu, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Ţuculescu sau Adrian Ghenie.

Licitaţia de Iarnă a Artmark va avea loc pe 17 decembire, de la ora 19.00, și va aduce în fața colecționarilor lucrări spectaculoase cu prețuri de pornire cuprinse între 6.000 şi 50.000 de euro.

Potrivit oficialilor Artmark, „Cusătoreasă (Sora artistului)”, lucrare semnată de Nicolae Grigorescu, a fost cumpărată de omul politic Ion Ionescu-Quintus direct de la artist din atelierul de la Câmpina la vârsta de 30 de ani, devenind astfel primul ei colecţionar. Opera are un preţ de pornire de numai 50.000 de euro.

„Tot pictorul naţional Grigorescu semnează şi «Casa Pădurarului», care provine din prestigioasa colecţie de pictură românească a doctorului Iosif Dona şi care a aparţinut lui Alceu Urechia, fiul istoricului şi politicianului Vasile Alexandrescu Urechia. Tabloul are un preţ de pornire de numai 40.000 de euro”, precizează sursa citată.

Parte a unei importante colecţii istorice este şi tabloul „Stradă din Vitree” semnat de Gheorghe Petraşcu. Lucrarea a aparţinut fiicei dramaturgului I.L. Caragiale, Ecaterina Logadi Caragiale, plecând de la un preţ de pornire de numai 6.000 de euro.

Licitaţia de Iarnă cel mai important eveniment al anului dedicat artei româneşti, picturile celebre impresionând prin traseul pe care l-au avut, provenienţa completă de la artist la zi, vreme de peste un secol.

Leave a Comment