Share

Lewis Hamilton, de la monopostul de Formula 1, la bordul lui INEOS Grenadier – VIDEO

Pilotul Mercedes-AMG Petronas, Sir Lewis Hamilton, a pus la încercare modelul INEOS Grenadier atât pe asfalt cât și pe teren accidentat.

În timpul testului realizat în proximitatea fabricii INEOS Automotive, alături de Lewis Hamilton s-a aflat, pe locul copilotului, președintele INEOS, Sir Jim Ratcliffe.

Un material video îl arată pe multiplul campion mondial de Formula 1 experimentând modul în care INEOS Grenadier se comportă pe diverse tipuri de teren.

„Chiar îmi place să conduc această mașină. Este foarte confortabilă, mai ales având în vedere pantele abrupte pe care ne-am avântat… Am mers practic la maximum pe întregul circuit. Sunt foarte surprins de aderența pe care o oferă”, a afirmat Lewis Hamilton.

De asemenea, Jim Ratcliffe, consideră că „Grenadier a fost proiectat pentru a fi un automobil pe care să te poți baza în condiții de teren accidentat, însă nu ne-am așteptat să fie atât de bun pe carosabil. Cu toate acestea, pot spune cu mâna pe inimă că nu cred că l-a mai condus cineva așa cum l-a condus Lewis”.

Modelele Grenadier au trecut prin teste extreme în perioada de dezvoltare, parcurgând o distanță de 1,1 milioane de mile în „Valea Morții” din SUA, pe dunele din Orientul Mijlociu, în zona Cercului Arctic și pe celebrul munte Schöckl din Austria.

Echipat pentru toate condițiile de mediu, Grenadier este un 4X4 proiectat și construit la standarde internaționale. Dispune de un șasiu tip scară cu secțiune pătrată, tracțiune 4×4 permanentă, cutie de transfer cu două trepte și diferențial cu blocare centrală pentru toate modelele.

INEOS este partener principal al echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas.

Citește și:

Leave a Comment