Share

Investiția Tesla din Germania poate urca la 4 mld. euro

Tesla are în plan să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa care, conform lui Elon Musk, va fi amplasată în apropiere de Berlin.

Conform unor surse ale agenției DPA din interiorul guvernului landului Brandenburg constructorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa. În prima fază uzina ar urma să aibă 3.000 de angajaţi, însă după expansiune cifra ar putea ajunge la 8.000. Lucrările de construcţie a viitoarei uzine ar urma să înceapă în primul trimestru din 2020, însă până atunci Tesla trebuie să depună actele necesare pentru obţinerea autorizaţiilor.

Tot potrivit surselor din interiorul guvernului landului Brandenburg, Tesla intenţionează să planteze un număr triplu de arbori faţă de cei care urmează să fie doborâţi pe terenul unde urmează să fie construită uzina.

Potrivit cotidianului Bild am Sonntag, Tesla ar urma să beneficieze de subvenţii europene în valoare de aproximativ 300 milioane de euro, dacă Bruxelles-ul îşi va da acordul pentru aceste subvenţii.

Uzina Tesla din Germania ar urma să demareze operaţiunile la finele lui 2021. În prima fază la această uzină vor fi produse bateriile pentru vehiculele sale electrice, dar şi SUV-ul Model Y.

Prima „Gigafactory” a fost construită de Tesla în deşertul din statul american Nevada. Apoi, în mai puţin de şase luni, a fost construită o altă fabrică în China, la Shanghai. Deja compania dispune de o fabrică de asamblare în Olanda unde sunt produse maşinile Model S şi X.

Tesla intenţionează să livreze în acest an un număr record de 360.000 – 400.000 de vehicule.

Citește și:

Leave a Comment