Share

Hella și TMD Friction renunță la colaborarea în domeniul sistemelor de frânare

Furnizorii auto Hella și TMD Friction, asociați în societatea Hella Pagid, au decis să renunțe la colaborare. Hella va prelua toate acțiunile societății, iar TMD va redobândi marca Pagid ale cărei produse vor fi comercializate alături de brandul Textar.

Un anunț comun al Hella și TMD Friction arată că ambele companii au căzut de acord ca prima dintre ele să preia și acțiunile deținute de cea de-a doua în asocierea Hella Pagid. Atât Hella cât și TMD Friction dețin fiecare cote egale de 50% din societatea Hella Pagid, producător de sisteme de frânare pentru vehicule.

Conform înțelegerii, Hella va deveni unicul acționar al Hella Pagid, societate mixtă înființată în 2013 între Hella și producătorul de plăcuțe de frână TMD Friction care furnizează componente și accesorii de frână pe piața mondială a pieselor de schimb. Părțile au convenit să nu dezvăluie sumele implicate în tranzacție.

„În ultimii zece ani, Hella Pagid s-a transformat într-un furnizor de top de sisteme de frânare. Odată cu planificata preluarea integrală a Hella Pagid, dorim ca, în viitor, să vindem produse de frânare sub marca Hella și să extindem în mod continuu afacerea cu sisteme de frânare”, a declarat Stefan van Dalen, care, în calitate de director general Lifecycle Solutions la Hella, este responsabil, printre altele, de activitatea cu piese de schimb.

Vânzarea sistemelor de frânare sub marca unică Hella este planificată să debuteze pe 1 octombrie 2024. În plus, planurile actuale prevăd transferul tuturor funcțiilor cheie ale Hella Pagid, inclusiv managementul produselor, către Hella. Angajații vor fi, de asemenea, preluați de Hella.

Portofoliul de produse al producătorului de sisteme de frânare va fi vândut sub marca Hella în cadrul activității independente aftermarket. În același timp, în baza unui nou acord, doar comercial de această dată, TMD Friction va furniza plăcuțe de frână pentru Hella.

Odată ce Hella va prelua complet activitatea producătorului de sisteme de frânare, marca Pagid va reveni în portofoliul TMD Friction. Compania va distribui produsele Pagid în toate regiunile lumii și va dezvolta în continuare marca. Astfel, Pagid se va alătura din nou Textar ca marcă globală premium pentru echipamente originale TMD Friction.

Hella este, începând din 2022, parte a grupului Forvia, alături de marele furnizor auto Faurecia. La începutul anului trecut, oficialii Faurecia au anunțat și decizia lor de a crea grupul Forvia care va gestiona colaborarea dintre compania franceză și Hella. Mai exact, în timp ce Faurecia și Hella vor rămâne companii de sine stătătoare, Forvia va creiona strategia comună a celor două firme și va asigura modalități clare de colaborare.

Atât Hella, cât și TMD Friction sau Faurecia au activități de producție în România.

Citește și:

Leave a Comment