Share

Arval va cumpăra vehicule electrice BYD pentru flota sa de leasing

Arval, companie de leasing operațional prezentă și în România, a semnat un memorandum cu chinezii de la BYD pentru achiziția de mașini electrice.

BYD, cel mai mare producător de vehicule electrificate din China, va furniza mașini electrice companiei europene de leasing operațional Arval pentru a accelera expansiunea în Europa a ambelor companii.

Conform unui memorandum semnat de cele două companii în această săptămână, vehiculele electrice și vehiculele comerciale ușoare BYD vor fi încorporate în flota Arval.

Vehiculele vor fi puse inițial la dispoziția clienților privați și firmelor din Germania, Italia și Spania.

Înțelegerea dintre BYD și Arval vine la doar câteva săptămâni după ce principalul rival al chinezilor, Tesla, a pierdut unul dintre cei mai importanți clienți ai săi, compania de închirieri auto Sixt.

Conform Bloomberg, oficialii companiei de rent-a-car au luat decizia de a elimina treptat din flotă mașinile Tesla pentru că întâmpină mari probleme legate de valoarea reziduală a mașinilor. Aceasta este afectată grav de reducerile majore de prețuri operate de producătorul american de mașini electrice.

În octombrie 2023 și Hertz Global Holdings atrăgea atenția că scăderile de preț ale Tesla au redus cu o treime valoarea de revânzare a mașinilor electrice din flota sa.

Fondată în 1989 și deținută în totalitate de BNP Paribas, compania Arval este specializată în leasing operațional full service pentru vehicule. Flota Arval include circa 1,5 milioane vehicule.

BYD, producător chinez de vehicule, a început să vândă mașini electrice în Europa în 2022. De atunci a înființat peste 250 de puncte de vânzare în 19 țări, inclusiv în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și Franța.

Pentru a își susține expansiunea în Europa, firma chineză a semnat un acord cu guvernul maghiar pentru achiziția unui teren destinat primei sale fabrici europene. Uzina, a cărei producție ar urma să fie lansată în trei ani, va fi amplasată la Szeged.

Citește și:

Leave a Comment