Share

Se majorează preţul energiei termice în București

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), de vineri se va majora prețul energiei termice.

Preţul energiei termice creşte, de vineri, în Capitală, la 330 de lei fără TVA/gigacalorie, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri. Proiectul a fost adoptat cu 33 de voturi „pentru”, 19 „împotrivă” şi o abţinere.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie este necesară având în vedere că acest tarif nu a mai fost schimbat din 2011.

„Un proiect extrem important – majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie, pentru care propunerea este 330 de lei. Este o majorare necesară, pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din anul 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, a declarat Nicușor Dan.

Prețul energiei termice rămâne puternic subvenționat în București, mai ales pe fondul creșterii costurilor de producție generate de scumpirea gazelor.

Leave a Comment