Share

Cum poți câștiga 10.000 USD doar citind polița de asigurare

O istorisire din domeniul „ai carte, ai parte” tocmai a fost publicată de agenția France Presse. O americancă a câștigat 10.000 de dolari doar pentru că a avut răbdarea de a citi cu atenție acele pagini greu de „digerat” de la finalul poliție de asigurare.

Conform AFP, o companie de asigurări, deranjată de faptul că majoritatea clienților săi nu citesc condițiile generale care însoțesc o asigurare de călătorie și apoi solicită despăgubiri pentru evenimente care sunt exceptate de la plată, a decis să ofere un premiu primei persoane care citește cu atenție întreaga poliță.

Premiul marchează „importanţa lecturării contractului de asigurare de la început şi până la sfârşit”, au subliniat reprezentanţii companiei SquareMouth, un agregator de contracte de asigurare. Compania, al cărei sediu se află în oraşul Saint Petersburg din statul american Florida, s-a aflat la originea insolitului concurs „Merită să citeşti”.

Donelan Andrews, rezidentă în Thomaston, localitate din statul Georgia, a cumpărat de pe internet o asigurare de călătorie de la compania Tin Leg – o subsidiară a SquareMouth – înaintea unui sejur la Londra. După ce şi-a primit contractul, învăţătoarea în vârstă de 59 de ani, a citit până la capăt acel document ce avea şapte pagini.
Pe ultima pagină, ea a fost surprinsă de o frază: „Dacă aţi citit până aici, sunteţi unul dintre foarte rarii clienţi ai Tin Leg care au studiat toată poliţa de asigurare”. Compania îl invita apoi pe acel client foarte atent să o contacteze, pentru a intra în posesia acestui premiu. Donelan Andrews a fost anunţată pe 12 februarie că a câştigat concursul, la doar 23 de ore după lansarea acestuia.

„În ultimii 16 ani, am remarcat că numeroşi turişti cumpărau o asigurare de călătorie şi se bazau pe principiul că erau acoperiţi dacă li se întâmpla ceva rău, fără să citească cu adevărat detaliile din contractul lor”, au explicat reprezentanţii companiei SquareMouth.

„Eu citesc întotdeauna notele de subsol. Ştiu că pare puţin cam ciudat, dar am învăţat să citesc cu mare atenţie contractele pentru a nu fi înşelată”, a explicat Donelan Andrews pentru cotidianul The Washington Post.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment