Share

Conducerile Fiat Chrysler și Peugeot – Citroen au aprobat continuarea negocierilor de fuziune

Întâlnirile de aseară ale consiliilor de administrație ale celor două grupuri, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și PSA Peugeot – Citroen, au dus la aprobarea continuării negocierilor pentru o eventuală fuziune.

Consiliul de administrație al FCA a aprobat continuarea discuțiilor pentru fuziune, a declarat azi-noapte o sursă apropiată conducerii grupului, același lucru întâîmplându-se, conform Reuters, și în cazul PSA.

Companiile nu au anunțat încă un acord formal însă astăzi este așteptată o informare oficială pe tema unei potențiale fuziuni. Un acord între producătorului auto italo-american FCA și francezii de la PSA ar crea un gigant global cu o valoare de 47 de miliarde de dolari – aproximativ aceeași dimensiune cu Honda Motor din Japonia.

Așa cum a informat încă de ieri LifeNews.ro, citând Wall Stret Journal (WSJ) și Reuters, propunerile preliminare îl poziționează pe John Elkann drept președinte al noii entități, în timp ce Carlos Tavares ar putea deveni CEO-ul acesteia. Totodată, PSA ar putea avea șase locuri în Consiliul de Administrație în timp ce FCA s-ar mulțumi cu cinci. Acordul ar avea și o prevedere conform căreia PSA ar trebui să renunțe la participația sa de 46% în furnizorul Faurecia.

Citește și:

Leave a Comment