Share

Clotilde Armand: De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 din București a anunțat că, de pe 5 aprilie, mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public vor fi ridicate.

Clotilde Armand a menționat într-un mesaj pe o rețea de socializare că „de astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc.”

Conform primarului Sectorului 1 din Capitală, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se ocupă ADP Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.

Costurile aferente recuperării vehiculului după ce a fost ridicat de autorități diferă în funcție de masa autorizată și durata depozitării.

Conform edilului, tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de depozitare suntde 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Săptămâna trecută, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre prin care primăriile de sector pot ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în special marile bulevarde.

Citește și:

Leave a Comment