Share

CFR Cluj, lider în grupa A a Europa League după victoria cu ŢSKA Sofia

CFR Cluj a învins ȚSKA Sofia, în deplasare, în primul meci din grupa A a Europa League. Clujenii sunt lideri ai grupei.

CFR Cluj a învins în această seară formaţia bulgară ŢSKA Sofia, cu scorul de 2-0. Meciul s-a disputat pe Stadionul „Vasil Levski” din Sofia.

Campioana României s-a impus prin golurile marcate de Mario Rondon (min. 53) şi Ciprian Deac (min. 74).

CFR Cluj a fost dominată de vicecampioana Bulgariei în prima repriză, ȚSKA reușind chiar să îşi creeze câteva situaţii de gol.

ŢSKA a început bine şi a avut o primă ocazie în minutul 3, când Iomov a şutat din colţul careului, dar Bălgrădean a respins. Burcă a comis o greşeală în propriul careu, dar Bălgrădean l-a blocat pe Sowe în minutul 7, iar în minutul 10 Sankhare a trimis un şut din afara careului.

Bălgrădean s-a remarcat din nou şi în minutul 24 la lovitura de cap a lui Sowe. Până la pauză, CFR a reuşit să puține faze de poartă și astfel prima jumătate s-a încheiat indezis, 0 – 0.

După pauză lucrurile s-au schimbat, Ckujenii reușind să deschidă dintr-o fază fixă în care Păun a executat scurt un corner, Deac a centrat, iar Rondon a reluat imparabil cu capul.

Reacția bulgarilor a fost anemică și astfel, în minutul 74, Deac a marcat doin nou, din lovitură de la 11 metri după ce Youga l-a faultat în careu pe Debeljuh.

Partida de la Sofia s-a desfăşurat în faţa a circa 12.000 de spectatori, dar după cum s-a putut observa, puţini dintre ei purtau masca de protecţie, iar distanţarea socială s-a respectat doar pe alocuri.

În celălalt meci al grupei A, AS Roma a învins-o pe Young Boys Berna cu 2 – 1 în deplasare, în urma rezultatelor CFR Cluj devenind lider.

CFR va juca următorul meci pe 29 octombrie, la Cluj, cu Young Boys Berna.

Leave a Comment