Share

CES 2024: Honda va lansa o nouă familie de mașini electrice începând cu 2026

Producătorul japonez Honda Motor a anunțat în cadrul CES 2024 dezvoltarea unei noi familii de vehicule electrice, denumită „0 Series”, care va ajunge pe piață începând cu 2026.

La prezentarea susținută în cadrul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, oficialii Honda au prezentat două concepte care fac parte din viitoarea familie „0 Series”. Acestea au rolul de a susține planurile mărcii japoneze de a recupera decalajul față de competitori în domeniul propulsiei electrice. Până în 2040 vehiculele alimentate de baterii și pile de combustie ar trebui să acopere întregul spectru de vânzări al Honda.

Al doilea mare producător auto din Japonia a fost până acum lent în dezvoltarea de vehicule electrice, rămânând în urma concurenților europeni și americani, dar mai ales în comparație cu cei chinezi.

Constructorul auto își propune să lanseze primele modele ale noii sale „serii zero” în 2026, au declarat oficialii Honda la CES 2024. Noile vehicule vor fi lansate la nivel global începând cu piața nord-americană.

Deocamdată, în 2023, vehiculele complet electrice au reprezentat mai puțin de 0,5% din vânzările Honda la nivel mondial, majoritatea acestora fiind comercializate pe piața din China.

Honda a anunțat anterior că plănuiește să asambleze două milioane de vehicule electrice pe an în 2030 și și-a stabilit ca obiectiv lansarea a 30 de modele alimentate exclusiv cu baterii până atunci. Nu este limpede încă dacă în această sumă intră și mașinile rezultate din colaborarea Sony – Honda.

Pentru a susține acest demers, conducerea Honda Motor se va întâlni, se pare, cu oficiali ai guvernului Canadei, țară în care producătorul nipon ar putea construi o nouă uzină. Investiția este estimată la aproape 14 miliarde de dolari.

„Există posibilitatea să construim o uzină în Canada”, a declarat la Las Vegas directorul general al Honda, Toshihiro Mibe, citat de publicația niponă Nikkei.

Citește și:

Leave a Comment