Share

Cele mai căutate locuri din România pe Google Maps

Google a dezvăluit care sunt cele mai căutate obiective culturale pe aplicația Maps în anul 2021, atât din București, cât și în întreaga țară.

Castelul Bran, Peleșul și castelul Corvinilor sunt locurile din România care au atras cele mai multe căutări pe Google Maps. La nivelul Capitalei, cel mai căutate repere culturale au fost Ateneul, Muzeul de Istorie și Muzeul Antipa. În România, obiectivele culturale cu cele mai mari note pe Google Maps sunt, în ordine, Colecția Țiriac, Ateneul Român și Teatrul Național București.

La nivelul întregii Europe, muzeul Luvru din Paris și British Museum din Londra au fost obiectivele cele mai populare în căutări pe Google Maps în 2021. Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute repere turistice din Europa, fiind în top 20 obiective culturale și turistice cu cele mai multe recenzii pe Google Maps.

În special în perioada sărbătorilor și mini-vacanțelor, locuri precum magazine sau restaurante tind să devină aglomerate. Unii vor să evite aglomerația – cum ar fi în magazine sau mijloace de transport, alteori oamenii caută momentele când este cea mai multă lume, cum ar fi în baruri. Pentru a afla informații despre gradul de ocupare al unui loc de pe Google Maps, trebuie doar să accesezi locul respectiv și să faci scroll până la secțiunea „Ore de vârf”, unde sunt afișate aceste informații, pe zile ale săptămânii și intervale orare. Google a lansat instrumentul „Area Busyness”, care arată gradul de aglomerare în diferite părți ale orașului. Poți astfel să eviți aglomerația sezonieră din jurul unor locuri precum patinoarul sau târgul de Crăciun.

Google oferă și câteva sfaturi pentru călătoriile de sărbători. Dacă te plimbi pe jos într-un loc nou – cartier, oraș, etc, folosește funcția Live View din Google Maps pentru a te orienta cu ajutorul realității augmentate și săgeților suprapuse direct pe imaginile din jur.

Când te întâlnești cu un prieten, împărtășiți-vă în primul rând locația pe Google Maps. Accesați meniul dreapta sus din ecranul principal al Google Maps, iar acolo aveți opțiunea „Afișarea locației”. Atinge imaginea „iconița” prietenului tău pe hartă, iar apoi accesează Live View pentru a vedea cât de departe ești de el. Urmează săgețile și indicațiile pentru a vă întâlni.

În modul Navigare al aplicației există opțiunea de a seta ora de plecare sau de sosire. Astfel poți să eviți (sau măcar să încerci!) să eviți aglomerația de sărbători de pe drumuri, care, de multe ori, poate fi greu de prevăzut.

De sărbători e nevoie să te mai oprești în drum să mai cumperi una-alta. Adaugă opriri pe traseu, din modul Navigație. Google Maps va calcula cel mai rapid drum către destinația finală, luând în calcul și locurile în care ai spus că trebuie să te oprești

La indicațiile de orientare pentru mersul pe jos, Google Maps îți spune și diferența de nivel pe drum. Foarte util dacă mergi de sărbători într-un oraș cu coline, mai ales dacă ai de cărat la deal bagaje. Distanța aceea de doar câteva sute de metri te poate păcăli în astfel de situații.

Leave a Comment