Share

Autostrada București – Constanța intră, din nou, în reparații

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat astăzi că lucrătorii DRDP Bucureşti au început montarea semnalizării rutiere în vederea demarării lucrărilor de reparaţii pe calea 1 a Autostrăzii Soarelui (A2), Bucureşti-Constanţa (km 21- km 27).

Programate să dureze 24 de luni, lucrările din zona realizată din beton a A2 constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active şi repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât şi pe calea 2.

„Facem apel către participanţii la trafic să circule cu atenţie şi să respecte semnalizarea rutieră existentă, precum şi restricţiile de viteză instituite în zona lucrărilor, şi anume de 60 km/h”, precizează oficialii CNAIR.

Lucrările sunt împărţite în două loturi astfel: Lotul 1, între km (12+000 – km 24+000) calea 1 şi 2, are o lungime de 12 kilometri şi va fi executat de SC Porr Construct SRL la o valoare a lucrărilor de 41,7 milioane de lei, fără TVA.

Lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 şi 2, tot în lungime de 12 km, va fi executat de SC Saga Business Construct SRL, la o valoare a lucrărilor de 44,9 milioane de lei, fără TVA.

„Programarea lucrărilor a fost făcută pentru această perioadă în urma discuţiilor cu patronatele din turism, pentru a nu afecta traficul rutier în sezonul estival. Finanţarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat şi venituri proprii”, subliniază Compania de Drumuri.

Este demn de menționat faptul că tronsonul dintre București și Fundulea al Autostrăzii Soarelui era pregătit să intre în reparații încă din primăvara acestui an, însă reacțiile negative ale turiștilor și hotelierilor de pe litoral au dus la amânarea lucrărilor.

Citește și:

Leave a Comment