Share

UPDATE: Austria interzice zborurile din România

Libertatea de deplasare a românilor în Europa se restrânge pe zi ce trece, tot mai multe state impunând diferite restricții. De joi, 16 iulie, Austria interzice cursele aeriene regulate directe care o legau de România.

Devine tot mai dificil pentru români să călătorească în afara țării. Pe zi ce și pe măsură ce numărul de infecții cu noul coronavirus crește restricțiile devin mai drastice. La mai puțin de o săptămână după ce a anunțat obligativitatea cetățenilor români de a prezenta rezultatul negativ al unui test pentru Covid-19 sau de a intra 14 zile în caractină, Austria interzice zborurile directe dintre cele două țări.

Un ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober, menționează România printre cele zece state din care ursele aeriene regulate directe sunt interzise începând cu 16 iulie.

Ordinul actualizează lista ţărilor considerate cu „risc de SARS-CoV-2”, care cuprinde acum 18 state. Cele mai noi state apărute pe listă sunt Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt. În schimb, tot de joi, vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiană Lombardia.

Austria permite zborurile care sunt în interesul statului

Potrivit agenței APA, sunt de aşteptat efecte semnificative asupra reţelei de legături aeriene ale companiei Austrian Airlines, ale cărei curse pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

Rămân în continuare interzise și zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina.

Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene precum cele considerate în interesul Republicii Austriece sau cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire și muncitori sezonieri în agricultură.

Singura speranță ca granițele să se redeschidă fără restricții pentru români rămâne scăderea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Din nefericire, în caz contrar, astfel de vești rele vor continua să apară.

UPDATE: Austrian Airlines supendă cursele spre Viena și retur

Aeroportul Internaţional Sibiu a anunţat astăzi că în perioada 16 – 31 iulie cursele operate pe aeroportul sibian de către compania aeriană Austrian Airlines pe ruta Sibiu – Viena şi retur vor fi suspendate.

„Vă informăm pe această cale faptul că, în perioada 16 – 31 iulie, cursele aeriene regulate directe înspre şi dinspre Austria operate la aeroportul sibian de către compania aeriană Austrian Airlines prin ruta Sibiu – Viena şi retur, vor fi suspendate”, au precizat oficialii Aeroportului Internaţional Sibiu. Anunțuri similare sunt așteptate și de la ceilalți operatori aerieni care au curse spre Austria.

Citește și:

Leave a Comment