Share
Austria se alătură statelor care impun intrarea în izolare a celor care vin din România

Austria se alătură statelor care impun intrarea în izolare a celor care vin din România

Guvernul de la Viena a anunțat astăzi că Austria a emis o avertizare de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

În contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid-19, tot mai multe state impun restricții cetățenilor români. Ultimul dintre acestea este Austria, stat care a anunțat că orice persoană care soseşte din România, Bulgaria sau Republica Moldova trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în izolare sau să facă dovada unui test negativ.

Conform agențeie Reuters, informația în acest sens a fost făcută publică de cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă susținută pe 8 iulie.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele dintre Austria și Ungaria sau Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Din nefericire, autoritățile austrice nu au explicat dacă măsura de aplică și celor care doar tranzitează țara.

Deja, 13 state europene impun anumite condiții călătorilor veniți de pe teritoriul României. Printre acestea se numără Cipru, Estonia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Letonia, Norvegia, Slovacia și Slovenia. Atenție, nu toate aceste state impun intrarea în izolare la sosirea din România, unele dintre ele solicitând doar efectuarea de teste sau declarații pe propria răspundere.

Citește și:

Leave a Comment