Share

Audi e-tron, VW T-Cross, Mazda 3 și Renault Clio V, rezultate de top la testele de siguranță Euro NCAP

Organismul european independent de testare a siguranței oferită de vehiculele noi, Euro NCAP, a dat astăzi publicității rezultatele ultimului său test. Șapte modele, printre care Audi e-tron, Volkswagen T-Cross, Mazda 3 și Renault Clio V, au obținut calificativul maxim de cinci stele. Și asta în condițiile dificle impuse de standardele de testare ale anului 2019.

Cele șapte vehicule testate de Euro NCAP sunt electricul Audi 3-tron, hibridul Lexus UX, crossoverul Volkswagen T-Cross, Mazda 3, Renault Clio V și două modele Toyota, Corolla și RAV4. Conform oficialilor institutului de testare, toate cele șapte mașini au obținut ratingul maxim de cinci stele făcând față cu brio celor mai recente metode de testare a siguranței.

Este de remarcat faptul că, pe măsură ce tot mai multe modele cu sisteme alternative de propulsie apar pe piață, EuroNCAP încearcă să găsească soluții optime de testare pentru acestea. În cazul de față, modelul cu tracțiune integrală Audi e-tron se adaugă listei de vehicule electrice testate anul trecut, Jaguar i-Pace și Nissan Leaf, în timp ce mai târziu în acest este programat pentru verificare și Tesla Model 3. De asemenea, cele două modele Toyota – Corola și RAV4 – precum și Lexus UX intră în categoria hibridelor.

„Este încurajator să constatăm că toți producătorii s-au descurcat bine, indiferent de sistemul de propulsie sau clasa vehiculului testat. Vehiculele noi de pe piață oferă tot mai multe tehnologii avansate în varianta standard. Acum câțiva ani acestea nu apăreau nici măcar ca opțiune. Producătorii de vehicule știu că trebuie să răspundă la toate capitolele așteptărilor consumatorilor, dar adăugarea tot mai multor sisteme de siguranță este adesea o provocare în condițiile actuale ale pieței. În ciuda acestui fapt, vedem cele mai recente tehnologii de siguranță devenind standard pe tot mai multe dintre cele mai bine vândute mașini de familie din Europa”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.

Leave a Comment