Share

Au fost desemnate finalistele Best Electric Car 2022

Competiția Best Electric Car in Romania se apropie de finala din 2022. Juriul a ales cele șapte modele finaliste.

Competiția Best Electric Car in Romania a debutat ca răspuns la schimbările profunde din industria auto, axată acum pe migrarea rapidă către propulsia electrică.

În condițiile în care sunt tot mai multe mașini electrice lansate în fiecare an, Best Electric Car își propune să premieze cele mai bune și relevante modele EV pentru piața din România, dar și să sublinieze responsabilitatea pe care o avem fiecare dintre noi pentru o lume mai curată.

Competiția este susținută și în acest an companii puternice din zona auto precum Arval Romania și Vitesco Technologies.

„Într-o lume aflată în continuă schimbare, întreaga echipă Arval Romania se adaptează constant la nevoile clienților și la dinamica pieței auto pentru a maximiza impactul acțiunilor întreprinse. Parteneriatul cu Best Electric Car îmbrățișează aceste principii și se dorește a fi unul de lungă durată, având în vedere dezvoltarea segmentului vehiculelor electrificate din ultimii ani, totul combinat cu nevoia de mobilitate sustenabilă. Discutăm aici nu doar de un trend ci de o realitate la care trebuie să participăm cu totii, iar Arval va continua să sustină în mod activ această călătorie către un viitor mai bun”, a declarat Roxana Lupescu, director general Arval Service Lease Romania.

De asemenea, Cristian Mihaly – Country Head Vitesco Technologies Romania, consideră că „Best Electric Car promovează, înainte de orice, mobilitatea curată, iar aceasta coincide cu misiunea Vitesco Technologies. Ne alăturăm ca partener și ne bucuram că în acest an putem avea echipa Best Electric Car în vizită în locațiile noastre din Brașov și Sibiu. Electrificarea este o călătorie fascinantă, la care suntem mândri să contribuim”.

Conform organizatorilor, formatul ediției din 2022 a fost regândit pentru a include, pe lângă testarea și evaluarea celor mai noi modele electrice disponibile în România, și aspecte conexe legate de infrastructura de încărcare și tehnologiile dezvoltate de marile companii chiar în țara noastră.

După stabilirea modelelor eligibile, 16 în acest an, juriul a ales cele șapte modele finaliste, care își vor disputa marele premiul Best Electric Car in Romania 2022. Acestea sunt Audi Q4 e-tron/Q4 Sportback e-tron, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6, Mercedes EQS, Renault Megane E-Tech Electric, Tesla Model Y.

Toate vor fi testate de juriul format din 14 profesioniști în jurnalismul auto, care acoperă toate titlurile relevante din domeniu, în toate formele de comunicare (TV, print, online, social media), pe parcursul a trei zile. Traseul de test din acest an acoperă o distanță mult mai mare decât anul trecut, pe ruta București – Brașov – Sibiu și retur.

Încă de la prima ediție, Best Electric Car in Romania a fost susținut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor însă anul acesta parteneriatul a fost aprofundat. Astfel, Ministerul va premia cel mai bun oraș la nivelul infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice. Reprezentanții acestui oraș vor primi, chiar de la ministrul Tánczos Barna, premiul Best Electric City in Romania 2022.

„Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus. Prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus, finanțate de Administrația Fondului de Mediu, ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Pentru că ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, sustinem oferirea unui premiu pentru administrațiile locale care se implică și investesc în infrastructura atât de necesară pentru dezvoltarea mobilității electrice în România”, a declarat Barna Tánczos – ministrul Mediului, Apelor și Padurilor.

Citește și:

Leave a Comment