Share

ANPC a închis 15 locuri de joacă din cele mai mari parcuri bucureștene

ANPC a anunțat că a controlat „cele mai mari trei parcuri din București” și că 15 locuri de joacă au fost închise temporar.

„Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ample acțiuni de control în cele mai mari trei parcuri din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului”, au anunțat oficialii ANPC.

Conform acestora a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile legislației în domeniu. „Când mergeam prin Cișmigiu, în tinerețe, în perioada liceului, mi se părea Raiul! Trist este că, acum, cei mici ar trebui să se joace cu scuzele primăriei, probabil, nu cu echipamentele de joacă, reale pericole! Ne asumăm «vinovăția» de a elimina riscurile la care sunt expuși, cu toate că, cel în culpă, este altul!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

În total au fost controlate 15 locuri de joacă din cele trei parcuri, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber.

În toate aceste zone aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB) au fost constatate nereguli pentru care comisarii CRPCR București-Ilfov, au aplicat sancțiuni.

Conform ANPC, până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă până la remedierea deficiențelor.

Principalele nereguli constatate de comisari au fost utilizarea unor echipamente deteriorate, existența unui paviment cu denivelări, bucăți de tartan lipsă, utilizarea unor tobogane metalice și aparate de joacă cu porțiuni deteriorate, spărturi, șuruburi ieșite în relief, lipsa unor bare de protecție, lipsa manșoanelor de protectie din cauciuc la lanțurile leagănelor, folosirea unor mese de tenis sparte, igienizarea precară a locațiilor.

Citește și:

Leave a Comment