Share

Abu Dhabi Airports analizează oportunităţi de gestionare şi dezvoltare a unor aeroporturi în România

Ieri a fost semnat un memorandum între operatorul Abu Dhabi Airports și firma românească South Development Group SA care vizează oportunităţi de gestionare şi dezvoltare de aeroporturi în România.

Conform agenției Reuters, aceasta ar urma să fie prima sa incursiune a Abu Dhabi Airports în afara Emiratelor Arabe Unite.

În prezent, compania arabă, deţinută în întregime de Guvernul din Abu Dhabi, operează cinci aeroporturi din Emiratele Arabe Unite, inclusiv principalul aeroport internaţional din capitala emiratului Abu Dhabi.

„Analizăm oportunităţi de parteneriat pentru managementul şi dezvoltarea de aeroporturi în România”, a declarat directorul general de la Abu Dhabi Airports, Bryan Thompson. Acesta a precizat că memorandumul de înţelegere va acoperi aeroportul din Bucureşti şi cinci aeroporturi regionale din România.

Bryan Thompson a mai spus că Abu Dhabi Airports, companie înfiinţată în anul 2006 pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii aeroportuare din Emiratele Arabe Unite, analizează de asemenea proiecte cu alte patru-cinci ţări sau companii din domeniul aeroportuar. „Suntem orientaţi preponderent spre Africa, Europa de Est şi Indonezia. Acolo sunt multe oportunităţi”, a apreciat directorul general de la Abu Dhabi Airports.

Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Aeroporturilor din România, în primul semestrul din acest an, pe cele 17 aeroporturi din România s-au înregistrat 10.729.755 pasageri, cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Leave a Comment