Share

Tesla a decis deschiderea rețelei Supercharger pentru alte mărci

Pentru prima dată în istoria sa, compania Tesla a decis să permită accesul altor mașini electrice la rețeaua sa de încărcare Supercharger.

Așa cum LifeNews.ro scria încă din luna iunie, americanii de la Tesla deschid rețeaua Supercharger pentru mașinile altor mărci. Deocamdată într-un program pilot, 10 puncte de încărcare din Olanda vor permite și accesul altor mașini decât Tesla.

Într-un anunț dat publicității luni, producătorul de mașini electrice Tesla a menționat că șoferii olandezi ai altor vehicule electrice pot avea acces la cele 10 puncte de încărcare utilizând aplicația dedicată. Totodată, compania a explicat că posesorii de mașini Tesla pot continua să folosească stațiile respective, iar compania le va monitoriza îndeaproape pentru a detecta eventualele aglomerări.

Cum Tesla utilizează un sistem de încărcare CCS (Combined Charging System), la stații vor avea acces toate mașinile cu porturi similiare. Printre mărcile care oferă astfel de sisteme se numără BMW, Mercedes-Benz, Ford, Volkswagen, Audi sau Porsche.

Este important de menționat că utilizatorii altor mașini decât Tesla vor plăti un cost suplimentar pentru utilizarea rețelei Supercharger, acesta fiind generat, conform americanilor, de adaptările necesare și supervizarea funcționării în condiții optime a rețelei. Prețul perceput poate fi redus însă dacă șoferii non-Tesla își fac abonament.

„Această decizie sprijină direct misiunea noastră de a accelera tranziția lumii către energie durabilă”, au declarat, conform reuters, reprezentanțăă Tesla.

Pe de altă parte, compania Tesla este nevoită să intre în alianță cu alți producători în privința punctelor de încărcare. Asta pentru că, în ciuda deținerii a peste 25.000 de Superchargere în întreaga lume numărul acestora se poate dovedi mic în viitor pentru necesitățile utilizatorilor Tesla. De asemenea, aria de răspândire a încărcătoarelor dedicate este mult mai mică decât cea a posesorilor de mașini ale companiei.

Totodată, ceilalți producători de mașini electrice au format mari alianțe menite să extindă rețelele de încărcare, iar companii din domeniul energiei au amplasat și încă amplasează mii de puncte de încărcare în toate colțurile lumii, iar Tesla își dorește să aibă acces la acestea.

Citește și:

Leave a Comment