Share

În acestă dimineață a început programul prin care firmele afectate de pandemie pot accesa 2.000 de euro

Începând de astăzi, 12 octombrie, de la ora 10.00, formularul electronic de înscriere pentru obţinerea de microgranturi acordate din fonduri nerambursabile a devenit activ.

Firmele care au fost afectate de pandemie se pot înscrie, începând de astăzi de la ora 10.00 în Programul operaţional Competitivitate 2014 – 2020. Pentru a accesa fondurile puse la dispoziție firmele interesate trebuie să completeze formularul disponibil la adresa granturi.imm.gov.ro.

Conform Agerpres, formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 16 octombrie 2020 la ora 20.00, însă există posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere dacă bughetul nu va fi epuizat până atunci.

Liviu Rogojinaru, secretar de stat din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a confirmat deja că programul prin care vor fi acordaţi 2.000 de euro firmelor va demara luni, la ora 10.00.

„Pot să vă spun că primul program, acela de 2.000 de euro (…) luni la ora 10.00 se deschide către public, să înceapă oamenii să îl acceseze. Al doilea program probabil că săptămâna cealaltă, pe 19 octombrie, iar al treilea mai durează trei săptămâni. Nu că nu vrem să-l deschidem, dar ţine strict de posibilitate tehnică. STS-ul munceşte 16 ore pe zi, fără sâmbătă, fără duminică, dar tot mai au nevoie de două – trei săptămâni până să-l definitiveze”, a declarat săptămâna trecută Liviu Rogojinaru.

Guvernul a aprobat pe 31 iulie OUG 130/2020 privind acordarea unor granturi totale de un miliard de euro pentru firmele afectate de criza generată de pandemie. Sumele din Program provin din fonduri externe nerambursabile aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020.

Leave a Comment