Share
Primele opt autobuze hibrid Mercedes-Benz Citaro, de astăzi pe linia 131 din București

Primele opt autobuze hibrid Mercedes-Benz Citaro, de astăzi pe linia 131 din București

Începând de astăzi, 7 iulie, primele opt autobuze hibrid dintre cele 130 comandate firmei Mercedes-Benz au intrat în funcțiune pe linia 131 din București.

Conform Primăriei Municipiului București (PMB), „pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, dintre cele 130 achiziționate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131. Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa”.

Autobuzele sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie în timp real.

Noul tip de autobuze care a intrat în flota STB are o capacitate de până la 100 de pasageri (27 pe scaune), o lungime de 12,135 metri și este dotat cu scaune tapițate

Totodată, PMB, notează că toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021, conform graficului de livrare.

Prototipul Mercedes-Benz Citaro Hybrid se află, din februarie, la București

Primarul Gabrela Firea a anunțat încă de la jumătatea lui iunie că Mercedes-Benz va începe să livreze cele 130 de autobuze Citaro Hybrid. De altfel, primul astfel de vehicul a ajuns la București pe 28 februarie și a fost considerat un prototip. Pe atunci, primarul Capitalei anunța că autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor începe să sosească în luna mai.

Ulterior, pe 16 mai, primăria anunța că primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid dintre cele 130 care au fost comandate producătorului german a fost recepționat și a intrat deja în perioada de probă, fără călători.

Conform contractului dintre PMB și Mercedes-Benz România, noile autobuze Citaro Hybrid au o garanţie completă de opt ani şi 480.000 de kilometri și au fost achiziționate pentru suma totală de 195.268.331,70 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Citește și:

Leave a Comment