Share
Volkswagen și Ford vor produce mai multe vehicule împreună

Volkswagen și Ford vor produce mai multe vehicule împreună

Consiliul de supraveghere al grupului Volkswagen a aprobat mai multe proiecte care vor fi devoltate împreună cu americanii de la Ford, companie care produce vehicule și în România.

Oficialii Volkswagen au anunțat ieri că mai multe proiecte comune cu Ford sunt aproape de finalizare, iar contractele pentru acestea vor fi semnate curând.

Printre proiectele comune specificate de Volkswagen se află o camionetă care va fi dezvoltată de Ford, o maşină pentru livrări în oraş care va fi dezvoltată de germani, un vehicul comercial mai mare care va fi dezvoltat de Ford şi un nou model electric pentru divizia Ford Europa, care va fi construit folosindu-se o platforma a grupului cu sediul la Wolfsburg.

Referindu-se la aprobarea oficială a acordurilor, un purtător de cuvânt al Ford a declarat că așteaptă „cu nerăbdare să dăm în curând publicităţii o actualizare a informaţiilor privind cooperarea comună”.

În comunicatul Volkswagen se arată că „vor urma noi proiecte, cum ar fi investiţia în Argo AI”, companie care grupează operaţiunile Ford din domeniul vehiculelor autonome şi care ar putea fi controlată în comun cu grupul german.

Planificata investiţie de 3,1 miliarde de dolari a Volkswagen în Argo „rămâne în grafic şi ar urma să se finalizeze curând”, au meționat oficialii Argo.

Volkswagen şi Ford au anunțat recent că vor continua discuţiile privind extinderea alianţei lor pentru a include serviciile de mobilitate şi conducere autonomă.

Citește și:

Leave a Comment