Share
Watches & Wonders 2020: Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon

Watches & Wonders 2020: Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon

Laurent Ferrier prezintă la ediția din acest an a Watches & Wonders noul Grand Sport Tourbillon, primul ceas al manufacturii dotat cu brățară integrată din oțel inoxidabil.

Cunoscut pentru arta sa de a crea ceasuri clasice, în care tradiționalul se îmbină perfect cu excelența mecanică, Laurent Ferrier prezintă la Watches & Wonders 2020 noul Grand Sport Tourbillon, un ceas care dovedește cât se poate de clar măiestria manufacturii în privința pieselor elegante, dar fără detalii epatante.

Cunoscătorii știu, desigur, că Grand Sport Tourbillon a fost prezentat mai întâi anul trecut având o alură sportivă subliniată de brățara din material plastic. Conform anunțului inițial, doar 12 piese au fost puse în vânzare. Ei bine, de această dată, elegantul ceas este prezentat într-o nouă variantă, cu un cadran diferit și brățară integrată din oțel inoxidabil. Tot 12 piese vor fi disponibile pentru potențialii clienți.

Mecanismul LF 619.01 este găzduit de o carcasă de 44 mm din oțel inoxidabil și include un tourbillon vizibil prin spatele transparent al carcasei. Noul cadran, de un albastru care devine tot mai închis pe măsură ce privești către centrul acestuia are indecși de culoare portocalie, la fel ca acele indicatoare ale orei și minutelor. Utilizând deja cunoscuta Super-LumiNova, maeștri casei garantează o vizibilitate bună și în spațiile întunecate. Un detaliu important și extrem de elegant este micul cadran aplasat în dreptul orei șase pe care este afișată trecerea secundelor.

Detaliile tehnice ale ceasului includ o frecvență de 21.600 vph, o rezervă de putere de 80 de ore și o rezistență la apă până la adâncimi de 100 de metri. Comercializat la prețul de 165.000 de euro noul Grand Sport Tourbillon cu brățară metalică este o încununare a măiestriei lui Laurent Ferrier, care, de această dată, pe lângă tradiționalism și excelență în domeniul mecanicii se poate mândri cu realizarea unui ceas sportiv cu o eleganță incontestabilă.

Fiu și nepot de ceasornicari, Laurent Ferrier este astras atât de mecanismele complexe cât și de designul industrial. Puțini știu însă că, în anii `70, el a renunțat temporar la crearea de noi mecanisme pentru ceasuri și s-a dedicat curselor de mașini. Cu rezultate notabile. Astfel, în 1977 a ocupat locul secund în categoria prototipurilor cu motoare de 2 litri, iar în 1979 a ocupat locul trei în clasamentul general la bordul unui Porsche 935T. Tot atunci el l-a întâlnit și pe industriașul François Servanin, cel alături de care deține în prezent manufactura care îi poartă numele.

Citește și:

Leave a Comment