Share
UPDATE: Mobile World Congress din Barcelona, amenințat de coronavirus

UPDATE: Mobile World Congress din Barcelona, amenințat de coronavirus

Multe companii importante din zona comunicațiilor au declinat participarea la cunoscutul Mobile World Congress (MWC) din Barcelona. Ca și în cazul Salonului aeronautic de la Singapore, expozanții se tem de epidemia cauzată de coronavirus.

Ieri, organizatorii Salonului aeronautic de la Singapore, care se desfășoară în perioada 11-16 februarie, anunțau că mai mult de 70 de expozanţi care erau aşteptaţi să ia parte la eveniment şi-au anulat participarea din cauza epidemiei de coronavirus.

Acum , producătorul japonez de electronice Sony şi gigantul american Amazon și-au anunțat decizia de a nu participa la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona (MWC), din aceeași cauză.

În mod tradiţional, Mobile World Congress atrage în fiecare an mai multe zeci de mii de vizitatori la Barcelona. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 24 – 27 februarie.

„Având în vedere că acordăm cea mai mare importanţă siguranţei şi bunăstării clienţilor, partenerilor, jurnaliştilor şi angajaţilor noştri, am luat decizia dificilă de a ne retrage de la MWC 2020”, au anunțat oficialii Sony.

„Din cauza epidemiei şi a îngrijorărilor cu privire la noul coronavirus, Amazon se va retrage din a participa la Mobile World Congress 2020”, a anunţat, la rândul său, Amazon.

Sony şi Amazon se alătură astfel altor nume mari din industrie, precum LG Electronics, Ericsson şi Nvidia, care au anunţat că nu vor participa la ediţia din acest an.

Cu toate acestea, Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA) a precizat zilele trecute că evenimentul programat la Barcelona va continua conform planului. GSMA a subliniat că a introdus măsuri destinate să împiedice răspândirea virusului în cele trei săli unde se va desfăşura congresul.

Renunţarea participării la Mobile World Congress nu este o decizie ce poate fi luată cu uşurinţă, în condiţiile în care orice stand abandonat este posibil să fie ocupat de un expozant rival, ceea ce face mai dificilă obţinerea unei poziţii bune la ediţia de anul următor.

Organizat de Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA), congresul de la Barcelona este un eveniment de referinţă în sectorul comunicaţiilor, fiind un concurent al Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas.

UPDATE: Conform Reuters, Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA) a convocat o reuniune a boardului pentru ziua de vineri, 14 februarie, la care se va discuta o posibilă anulare a ediţiei din acest an a Congresului Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, după ce mai multe companii importante din sector au decis să nu mai participe la eveniment pe fondul epidemiei de coronavirus.

Ediţia din acest an este în pericol după ce epidemia de coronavirus, care a provocat decesul a peste 1.000 de persoane, în principal în China, a determinat o serie de mari nume din industria de tehnologie şi telecomunicaţii precum Sony, Amazon, LG Electronics, Ericsson, Nvidia, Intel, Cisco Systems Inc, Sprint Corp şi Facebook să îşi anuleze participarea.

O eventuală anulare a congresului MWC ar reprezenta o lovitură serioasă pentru Barcelona. În mod normal evenimentul reprezintă un impuls de 500 milioane de dolari pentru economia locală graţie cheltuielilor făcute de delegaţi la centrul expoziţional Fira dar şi la restaurante şi călătorii cu taxiul.

Citește și:

Leave a Comment